Neočekivani potez

Bura u ŽKK Kvarner: Rajković smijenjen, igračice odbile trenirati!

Zlatko Horvat

JEDINSTVENE – Leonarda Lazarić, Lea Miletić, Barbara Perić, Monika Tomljenović, Josipa Zovko, Ivana Blažević, Ivana Šerić, Hristina Marjanović, Anamari Romih / Foto Z. HORVAT

JEDINSTVENE – Leonarda Lazarić, Lea Miletić, Barbara Perić, Monika Tomljenović, Josipa Zovko, Ivana Blažević, Ivana Šerić, Hristina Marjanović, Anamari Romih / Foto Z. HORVAT

Bez trenera Rajkovića, pomoćnika Prtorića i sportskog direktora Blaževića ne idemo u Pulu! – kategorična je kapetanica Barbara Perić. Ako je suditi po ekipi povratka nema 



RIJEKA Damir Rajković jučer je u 16.30 sati, sat i pol prije posljednjega treninga uoči današnjeg gostovanja u pulskom »Pattinaggiju«, saznao da – više nije trener košarkašica »Kvarnera«. Trening je trebao voditi novi trener Požežanin Vladimir Engelman, izbor predsjednice Viktorije Agejenko i njenih suradnika. No, uvjeravanja nisu pomogla, ni predsjednice ni bivšega predsjednika Zvonka Čapka, igračice »Kvarnera« odbile su trenirati i krenule u hladnu riječku noć prepune gorčine.


– Za dan, dva otvorit ću dušu – kratko je poručio šokirani Damir Rajković.


– Bez trenera Damira Rajkovića, njegova pomoćnika Igora Prtorića i sportskog direktora Smiljana Blaževića ne idemo u Pulu! – kategorična je Barbara Perić, kapetanica riječkog sastava, koji je prvi dio prvenstva završio na drugom mjestu A-1 lige i pred vratima je Final Foura MŽRKL-a, baš kao i Kupa Ružice Meglaj-Rimac. Rajković i igračice »Kvarnera« prošle su sezone ostvarile povijesni uspjeh, plasman u finale doigravanja, u kojem je tek pobjedom u petoj, odlučujućoj utakmici, »Medveščak« osvojio krunu. 




Povijest se ponavlja. Nakon što je otkaz dobio Goran Šućurović, prema kojem su ostali dugovi i mjeseci rada bez ikakve naknade, sada se to dogodilo Rajkoviću. Posljednji honorar primio je prije godinu dana. No, razlozi su puno dublji. Dio sadašnje uprave, koji je najavio odlazak iz kluba, sada je uzvratio udarac. 


– Glavni razlog smjene su nesuglasice s trenerom, koji se nije slagao s politikom kluba – pojašnjava Viktoria Agejenko. – Zahvalni smo Rajkoviću, napravio je odlične rezultate. Velika je tu zasluga i sportskog direktora Smiljana Blaževića. No, odlučeno je da je bolje prekinuti nego da suradnja ide u krivom smjeru. Klub dosadašnjem treneru neće ostati dužan, kao ni igračicama, ali financijsko stanje ne želim iznositi u javnost. 


Nije tajna da su igračice posljednju plaću dobile za listopad. Bilo je puno finacijskih problema na kraju prošle sezone, no Rajković i Blažević uspjeli su složiti respektabilnu ekipu. Sve to nije bilo dovoljno. Blžević je još dobio zaduženje treneru obznaniti odluku o smjeni. 


– Kao sportski direktor ni ja nisam znao za odluku o smjeni. Ali bio bih ništavilo od čovjeka da sam igračicama okrenuo leđa – kaže Blažević. 


Viktoria Agejenko i Zvonko Čapko vjerojatno su mislili da će igračice popustiti. Ali, ako je suditi po stanju i ekipi i njenoj homogenosti, povratka nema. 


– Koji je smisao ovoga kluba? – upitala se Dina Šesnić, centar »Kvarnera«, koja je prošla pola Europe… Možda idućega tjedna više ne bude članica »Kvarnera«, sinoć do ponoći igračice riječkoga sastava trebale su podnijeti zahtjev za raskid ugovora zbog neispunjavanja obaveza od strane kluba…