Hrvatski junak

Bojan Bogdanović: Nisam ni trebao biti na terenu s obzirom na to kako sam igrao…

Hina

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS



HOUSTON »Ovaj je bio bolji (šut) od onog protiv Milwaukeeja«, izjavio je Bojan Bogdanović nakon dvoboja u kojem je Utah Jazz slavio sa 114-113 na gostovanju kod Houston Rocketsa, a najbolji hrvatski košarkaš je drugi put ove sezone postigao pobjedničku tricu.


Nakon što je P. J. Tucker pogodio tricu i donio Houstonu prednost od 113-111, a na semaforu je ostalo 1.6 sekundi do kraja dvoboja, činilo se da će Utah ostati bez trijumfa u Toyota Centeru.


Bojan Bogdanović nije imao svoju večer. Po prvi put otkako je došao u Salt Lake City nije uspio ubaciti nijedan koš u prvom poluvremenu, a završnicu dvoboja dočekao je na klupi, sa samo pet poena uz jedan pogođen šut iz igre (1/6).




Ipak, trener Quin Snyder je odlučio nacrtati posljednju akciju na utakmici upravo za Bojana.


»Nisam ni trebao biti na terenu, s obzirom na to kako sam igrao. No, treneri su vjerovali u mene, dali su mi priliku da šutiram za pobjedu. Vjerovao sam da mogu pogoditi taj šut i na kraju smo došli do te važne pobjede«, izjavio je presretni Bogdanović nakon dvoboja u kojem je ubacio svega osam poena i tek drugi put ove sezone ostao na jednoznamenkastom učinku.


Bogdanović je na početku akcije bio na trici, potom krenuo prema košu, da bi preko blokova Rudyja Goberta i Donovana Mitchella izašao na devet metara od koša, primio loptu od Joea Inglesa, koji ju je iz auta ubacio u igru, te se digao na šut pokraj P. J. Tuckera i preko ispružene ruke Jamesa Hardena pogodio tricu za pobjedu.


»Ovaj je bio bolji od onog protiv Milwaukeeja«, odgovorio je Bojan na pitanje gdje bi smjestio ovaj pobjednički koš na svojoj ljestvici najboljih.


Prije tri mjeseca Bogdanović je pogodio pobjedničku tricu sa sirenom u domaćem dvoboju protiv Bucksa, kad je za pobjednički šut imao 1.3 sekunde. I tada mu je trener Snyder vjerovao.


»Veliki je natjecatelj i uvijek mu govorim da samo igra. Ne trebam to posebno isticati, on zna koliko vjerujem u njega«, rekao je trener Utah Jazza.


Pohvale su stigle i od trenera domaće momčadi Mikea D’Antonija.


»Na njemu su bila dvojica igrača. Bojao sam se da ne napravimo faul, jer su bili jako blizu. Skidam mu šešir za taj šut.«


Na putu do pobjede Jazza svoj veliki doprinos dao je Jordan Clarkson, koji je kao igrač s klupe bio najbolji strijelac sa 30 koševa. Donovan Mitchell je ubacio 24, a Mike Conley 20 poena. Novi ‘double-double’ učinak imao je centar Rudy Gobert sa 12 koševa i 15 skokova.


Utah je nadskakala Houston (48-36), koji igra s niskom postavom, bez klasičnog centra, a 16-2 u koševima nakon skoka u napadu pokazalo se presudnim za Jazz u ovoj utakmici.


Russell Westbrook je postigao 39 koševa, James Harden je došao do svog novog ‘triple-doublea’ sa 28 poena, 10 skokova i 10 asistencija, ali to na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu.