NBA liga

Bogdanović nadigrao Hezonju, Dončić za povijest

Hina

Dončić je u porazu svojih Mavericksa zabio 28 koševa uz šest skokova, devet asistencija i jednu ukradenu loptu, postavši tek šesti tinejdžer u povijesti NBA koji je ostvario takav učinak.



INDIANAPOLIS U sinoćnjem okršaju Indiana Pacersa Bojana Bogdanovića i New York Knicksa Marija Hezonje slavila je Bogdanovićeva momčad, a Ante Žižć je zaigrao u prvoj postavi Clevelanda od kojih su bolji bili Philadelphia 76ers. 


Indiana Pacers su sa 110_99 slavili protiv gostujućih New York Knicksa, a predvodio ih je Victor Oladipo sa 26 koševa, osam skokova u sedam asistencija. Bogdanović je u 35 minuta na terenu zabio 12 koševa (šut iz igre 4/12, trice 1/5) uz tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Kod Knicksa najbolji je bio Enes Kanter sa 20 koševa i 15 skokova, dok je Hezonja odigrao 13 minuta i zabio dva koša (šut iz igre 1/3).Philadelphia 76ers su svladali Cleveland Cavalierse sa 128:105 na njihovom terenu, a Ante Žižić je zaigrao u prvoj postavi. U 17 minuta na terenu zabio je sedam koševa (3/4) i upisao dva skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.Ben Simmons je bio najbolji igrač Sixersa sa 22 ubačaja, 14 asista i 11 skokova. To je Simmonsov treći triple-double ove sezone i 15. u karijeri. Joel Embiid je dodao 24 koša i devet skokova. Cavalierse su predvodili Cedi Osman i Jordan Clarkson sa po 18 koševa svaki.Washington Wizards su kod kuće sa 128:110 nadigrali Los Angeles Lakerse, a John Wall je zabio 40 koševa uz 14 asistencija za pobjedničku momčad. Bradley Beal je ubacio 25 koševa za Wizardse te upisao 12 skokova.

Lakerse je predvodio Kentavious Caldwell-Pope koji je utakmicu završio sa 25 poena, Kyle Kuzma je dodao 20, a LeBron James 13. Ivica Zubac je odigrao sedam minuta za Lakerse, upisavši u tom vremenu četiri koša (šut iz igre 2/2), dva skoka i jednu asistenciju.


Sacramento Kings su sa 120:113 bili bolji od Dallas Mavericksa na njihovom terenu, a slovenski košarkaš Luka Dončić upisao se u povijest NBA. On je u porazu svojih Mavericksa zabio 28 koševa uz šest skokova, devet asistencija i jednu ukradenu loptu, postavši tek šesti tinejdžer u povijesti NBA koji je ostvario takav učinak. Također, bio je najbolji strijelac poražene momčadi.




Kod Sacramenta su Buddy Hield i De’Aaron Fox zabili zajedno 56 koševa, svaki po 28.