Euroliga košarkaša

Barcelona svladala Galatasaray 88-61

Hina



BARCELONA  Košarkaši madridskog Reala poveli su sa 1-0 u pobjedama protiv branitelja naslova europskog prvaka Olympiakosa u četvrtfinalu Eurolige nakon što su ih svladali na svom parketu sa 88-71 (48-41) u prvom dvoboju serije koja se igra na tri pobjede.


Rudy Fernandez sa 20 koševa bio je najbolji kod Reala, dok je Vassilis Spanoulis ubacio 18 za Olympiakos. Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper igrao je samo pet minuta za Real i ostvario je tek jedan skok.


Košarkaši Barcelone u prvom su susretu četvrtfinala Eurolige na svom terenu svladali Galatasaray sa 88-61 (33-35) i tako poveli sa 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.


Iako je na kraju bilo 27 razlike, Barcelona nije bila toliko dominantna momčad, pogotovo u prvom poluvremenu tijekom kojega je prednost gotovo stalno bila na strani gostiju. No, minutu prije odmora ozlijedio se najbolji igrač Galatasaraya Carlos Arroyo koji je prilikom doskoka krivo stao i ozlijedio gležanj, a bez njega turski se sastav u drugom poluvremenu »raspao«, pa je Barcelona nastavak dobila sa 55-26.Boštjan Nachbar je sa 19 koševa bio najučinkovitiji kod Barcelone, a Arroyo je sa 14 ubačaja bio najbolji strijelac Galatasaraya.




Ante Tomić na parketu je proveo 20 minuta za Barcelonu, te je postigao 10 poena (šut za dva 5-7, slobodna bacanja 0-1) i tomu dodao četiri skoka, te šest asistencija. Mario Hezonja nije bio u zapisniku za ovu utakmicu.


Drugi susret ovih suparnika na programu je već u četvrtak također u Barceloni.


CSKA Moskva i Panathinaikos, te Emporio Armani i Maccabi svoje prve susrete igrat će u srijedu.


REZULTATI


Barcelona – Galatasaray   88-61


(Barcelona vodi 1-0)


Real Madrid – Olympiakos   88-71


(Real vodi 1-0)


Srijeda:


CSKA Moskva – Panathinaikos 


Emporio Armani – Maccabi