I treća pobjeda

Barcelona na završnom turniru Eurolige košarkaša

Hina



ISTANBU Košarkaši Barcelone plasirali su se na završni turnir Eurolige, koji će se ove godine održati od 16. do 18. svibnja u Milanu, nakon što su u četvrtfinalu svladali Galatasaray sa 3-0 u pobjedama.


Do treće, odlučujuće pobjede u seriji Barcelona je stigla u nedjelju u Istanbulu gdje je svladala Galatasaray sa 78-75 (35-40). Ranije ovoga tjedna španjolski sastav je na svom terenu ostvario dvije uvjerljive pobjede od 88-61 i 84-63.


Najučinkovitiji u sastavu Barcelone bio je Marcelinho Huertas sa 16 koševa, dok je Carlos Arroyo ubacio 21 za Galatasaray.




Hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić odigrao je skromniju utakmicu za Barcelonu sa šest poena (šut 3-8), šest skokova i jednom asistencijom za 20 minuta provedenih na parketu, dok Mario Hezonja nije ulazio u igru.


U polufinalu 16. svibnja Barcelona će igrati protiv pobjednika četvrtfinalnog sraza između Reala iz Madrida i Olympiakosa u kojemu je trenutačno 2-0 u pbojedama za Real, a treći dvoboj će se igrati u ponedjeljak u Pireju.


U drugom polufinalu igrat će bolji iz dvoboja CSKA Moskva – Panathinaikos, u kojemu je 2-0 za CSKA, te pobjednik susreta Emporio Armani – Maccabi u kojemu je omjer u pobjedama 1-1. Treće utakmice tih četvrtfinalnih parova također će se igrati u ponedjeljak.