"Kvarner" večeras protiv "Cibone"

Anzulović: Prilika za još jednu dobru utakmicu

Zlatko Horvat

U seriji smo od četiri poraza, ali zadovoljan sam igrama svoje momčadi. »Cibona« je teško prolazila na Kozali, ali ima kvalitetu. Očekuje nas težak suparnik – kaže Vladimir Anzulović



RIJEKA » Košarkaši »Kvarnera« danas će ugostiti trećeg ABA ligaša u deset dana, poslije »Cedevite« (62:68) i »Zadra« (79:91) na parket dvorane »Dinko Lukarić« stiže »Cibona«. Domaći sastav još će jednu utakmicu nastupiti bez kapetana i najboljeg igrača Jure Škifića, kao i bez Igora Salamuna, što dodatno komplicira situaciju u sastavu Vladimira Anzulovića. 


   – Situacija je teška, umorni smo i izranjavani. No, dolazak »Cibone« je sjajna prilika da odigramo još jednu dobru utakmicu. U seriji smo od četiri poraza, ali mogu biti zadovoljan igrama svoje momčadi. Igračima mogu malo toga prigovoriti. Vjerujem da će taj silan trud biti vidljiv i protiv »Cibone«.


    »Cedevita« i »Zadar« imali su lijepu prednost u kozalskoj dvorani, ali uporni Riječani svaki put su im došli blizu, jako blizu. I »Cibona« se dvaput provukla, lani je Šarić pogodio pobjedu praktički sa sirenom, u četvrtfinalu Kupa Krešimir Ćosić Riječani su opet bili blizu. 

   – »Cibona« je teško prolazila na Kozali, ali ima kvalitetu. Bit će spremni budući da se pripremaju za Final Four ABA lige. Očekuje nas strašno težak suparnik, možda i broj jedan u Hrvatskoj, iako je i »Zadar« pokazao kvalitetu. 




   I takvom »Zadru«, koji je pogodio sve, Anzulovićevi štićenici su minus 21 pretvorili u minis četiri. 


   – Tada smo odigrali tri, četiri sjajne akcije, dobili otvoren šut, ali nismo pogodili… 


   Anzulović je dobro proučio igru »Cibone«. Ali što to vrijedi kada su Dario Šarić i Jerel Blassingame nepredvidivi igrači, koji sve mogu riješiti jedan na jedan. 


   – Šarić je u NBA formi, to odgovorno tvrdim. Zadnji put nam je puno problema zadao Kus, tu je Rozić, dok je Blassingamene prevaga u svim natjecanjima, uključujući Europu. Ostali rade izvrstan posao. Snaga »Cibone« je u tome što su složna momčad koja dobro igra – zaključuje Anzulović, za kojega se stvarno može reći da je dijete »Cibone«. Ne samo zbog toga što je njegov otac, pokojni Vladimir Anzulović »Zula«, jedan je od osnivača »Cibone«… 


   Susret »Kvarnera 2010« i »Cibone« igra se u dvorani »Dinko Lukarić« s početkom u 18 sati. Provjereno…