Hrvatske košarkašice

Anđa Jelavić: Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu kao u studenom

Hina

Anđa Jelavić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Anđa Jelavić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

»Na pripreme u Ivanić Grad kreće 14 cura, odnosno 13 cura koje su igrale u studenome 2017., plus Andrea Marić. Što se tiče ovog rostera, mislim da su sve cure dobro odreagirale u prvom dijelu kvalifikacija i da bi bilo nepošteno nekoga od tih djevojaka ne pozvati za nadolazeće utakmice,« kazala je izbornica Anđa Jelavić



ZAGREB Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu uoči nastavka kvalifikacija za EuroBasket koji će se 2019. održati u Latviji i Srbiji.


Hrvatske košarkašice očekuje utakmica u skupini H protiv Makedonije 10. veljače u Skoplju, te četiri dana kasnije protiv Švedske u Stockholmu.


»Na pripreme u Ivanić Grad kreće 14 cura, odnosno 13 cura koje su igrale u studenome 2017., plus Andrea Marić. Što se tiče ovog rostera, mislim da su sve cure dobro odreagirale u prvom dijelu kvalifikacija i da bi bilo nepošteno nekoga od tih djevojaka ne pozvati za nadolazeće utakmice,« kazala je izbornica Anđa Jelavić.




Hrvatske košarkašice su u prva dva nastupa upisale jednu pobjedu (Italija) i jedan poraz (Švedska), a sada ih očekuje Makedonija koja ima dva poraza.


»Što se tiče prve utakmice protiv Makedonije, mi na svaku utakmicu idemo na pobjedu – jednostavno su takvi ciljevi. Moramo se tako postaviti. Hoćemo li mi te ciljeve ostvariti ili ne to ćemo vidjeti, ali ono zajedništvo, borba i htijenje na utakmicama koje smo pokazali u studenome, nadam se da će se nastaviti i u veljači,« dodala je Jelavić.


Igračica švedske ekipe Udominate Ana-Marija Begić istaknula je kako je reprezentacija dobro odradila prve dvije utakmice i raduje se novim izazovima.


»Jako smo uzbuđeni što krećemo s novim utakmicama.Prve dvije utakmice smo odlično odradili. Mislim da nam je utakmica protiv Italije dobar vjetar u leđa za naredne dvije.


Naravno nijedna utakmica neće biti lagana. Makedonija je dobar protivnik, iako smatram da će one možda biti malo opuštenije jer imaju dva poraza, ali mi se moramo 40 minuta boriti za svaku loptu kako u Makedoniji tako i u Švedskoj. Nadam se stvarno da ćemo pobijediti obje utakmice i ja mislim da to možemo. Trebamo samo vjerovati i biti ogromna podrška jedna drugoj,« kazala je Begić.


Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković poželio je curama puno sreće u nadolazećim susretima.


»Veselimo se novim utakmicama. Ovaj drugi mjesec je za nas zaista jako zauzet jer imamo niz akcija. To što otvaramo s ženskom reprezentacijom na određen način i veseli jer bi moja osobna želja bila da se ono što je prezentirano u prve dvije utakmice prenese i na ove dvije utakmice. Smatram da je i prva utakmica sa Švedskom jako dobro odrađena, pogotovo druga gdje je Hrvatska upisala pobjedu protiv Italije. Curama želim puno sreće u nadolazećim utakmicama i s druge strane da ih nastavimo podržavati kao dosada,« naglasio je Vranković.


POPIS 14 IGRAČICA:


Ana Marija Begić (Udominate)


Lea Miletić (Battipaglia)


Ivana Tikvić (Torino)


Nina Premasunac (Broni)


Tea Buzov (Zabiny Brno)


Ružica Džankić (Sepsi Sic Sfantu Gheorghe)


Iva Todorić (ŽKK Medveščak)


Patricia Bura (ŽKK Medveščak)


Carmen Miloglav (Gruner Stern Keltern)


Iva Slonjšak (ŽKK Cinkarna Celje)


Ivana Dojkić (Sparta&K)


Antonija Sandrić (CCC Polkowice)


Marija Režan (Praha)


Andrea Marić (ŽKK Cinkarna Celje)