Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
Svečani sabor HZSN-a

Kolumnist "Novog lista" primio nagradu za životno djelo: Rivetti je hrvatski novinarski brand

Pomoćnik ministra sporta Petar Skansi uručio je nagradu Orlandu Rivettiju / Foto Denis LOVROVIĆ
Pomoćnik ministra sporta Petar Skansi uručio je nagradu Orlandu Rivettiju / Foto Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2012. u 20:30 2012-02-27T20:30:07+01:00

Iza mene su 44 godine u sportskom novinarstvu, a tekući račun je prazan. U prvi mah sam se zapitao što sam, zapravo, radio?! – priznaje Orlando Rivetti

ZAGREB Minutom šutnje za nedavno preminulog Milorada Bibića – Mosora ovog je ponedjeljka započeo Svečani sabor Hrvatskog zbora sportskih novinara koji je obilježila dodjela strukovnih priznanja za rad u 2011. godini. Najznačajnija nagrada, ona za životno djelo, završila je u rukama kolumnista »Novog lista« Orlanda Rivettija, kojeg je voditelj priredbe Romano Janečić opisao kao »hrvatski novinarski brand«. 

    – On je jedan od zadnjih predstavnika klasične škole sportskog novinarstva. Mnogi od nas su zbog Orlandovih tekstova zavoljeli sport i sportsko novinarstvo – rekao je Janečić pred brojnim auditorijem u Hrvatskom novinarskom domu, najavljujući dobitnika nagrade za životno djelo. 

   Legende

Između ostalih, tu su se našle legende hrvatskog sportskog novinarstva Jovan Kosijer, Milka Babović, Stanko Kučan i Branko Vukina, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop te pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi, koji je Rivettiju predao nagradu. 

    – Za mene je ovo posebno zadovoljstvo – istaknuo je Skansi. 

    Osmijeh s njegova lica nije nestao ni kada je Rivetti iz kovčega svojih uspomena izvukao međusobni susret na Eurobasketu 1997. godine, u ulogama izbornika i novinara, kada je hrvatska reprezentacija u ranojutarnjem terminu s Njemačkom igrala utakmicu za jedanaesto mjesto. 

    – Moram priznati, malo sam se zabrinuo kada su me nazvali i rekli mi da sam dobitnik nagrade za životno djelo. Iza mene su 44 godine u sportskom novinarstvu, a tekući račun je prazan. U prvi mah sam se zapitao što sam, zapravo, radio?! No, izuzetno sam sretan i zadovoljan što sam u sportskom novinarstvu proveo tolike godine – rekao je Rivetti, zahvaljujući na prestižnoj nagradi.   

Laureati

Priznanja za rad u prošloj godini dobili su: glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza Zlatko Škrinjar (odnosi s javnošću), fotoreporter agencije Pixsell Sanjin Strukić (sportska fotografija), novinar Sportneta Bernard Jurišić (sportska kolumna) i novinar Hrvatskog radija Lovorko Magdić (radijsko novinarstvo), a posebna nagrada dodijeljena je Sportskoj televiziji, koju je predstavljao direktor Petar Čavlović. 

    – Naš cilj je povratak HZSN-a na razinu otprije dvadeset godina, kada je hrvatsko sportsko novinarstvo bilo na visokoj razini, a svaki je novinar imao što reći. Stav je ono što svaki sportski novinar mora imati. Ovom prilikom nema nagrade za novinara godine. To nije zato što ga ne bismo mogli izmisliti za potrebe ove priredbe, nego zato što ga nema. No, čvrsto sam uvjeren da je taj dan vrlo blizu – zaključio je predsjednik HZSN-a Jura Ozmec koji je na početku Svečanog sabora potpisao ugovore o suradnji s Atlantic Grupom, Grawe osiguranjem, Oryx rent a carom i tvrkom Vagor d.o.o.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka