Utrka kroz Kataloniju

Kišerlovski osvojio 61. mjesto

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Australac Richie Porte (Sky), koji je danas bio četvrti. Porte sada ima pet sekundi prednosti pred Talijanom Domenicom Pozzovivom, te sedam sekundi bolje vrijeme od Španjolca Alberta Contadora



Španjolac Alejandro Valverde pobjednik je pete etape biciklističke Utrke kroz Kataloniju, a vodstvo u ukupnom poretku preuzeo je Australac Richie Porte.


 


Valverde je 195,4 kilometara dugačku dionicu od Alpa do Vallsa prošao za četiri sata, 25 minuta i 52 sekunde. Drugo mjesto s pet sekundi zaostatka osvojio je Kolumbijac Rigoberto Uran, dok je treći s istim zaostatkom bio Talijan Paolo Tiralongo. Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Tinkoff-Saxo) zauzeo je 61. mjesto sa skoro tri minute zaostatka, dok je Kristijan Đurasek (Lampre-Merida) bio 150. s više od 13 minuta zaostatka.


U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Australac Richie Porte (Sky), koji je danas bio četvrti. Porte sada ima pet sekundi prednosti pred Talijanom Domenicom Pozzovivom, te sedam sekundi bolje vrijeme od Španjolca Alberta Contadora. Kišerlovski je na 60. mjestu, dok je Đurasek na 75. poziciji.