Benfica vs. Dinamo

KRAJ: Dinamo ipak nije uspio, “modri” pali u produžecima i ostali bez četvrtfinala EL

Portal Novilist.hr

Modri su na kraju pognute glave napustili Luz/Foto REUTERS

Modri su na kraju pognute glave napustili Luz/Foto REUTERS



LISABON Dinamo nije uspio. Modri su poraženi od Benfice 3:1 nakon produžetaka. Utakmica je nakon 90 minuta završila minimalnim vodstvom domaćina baš kao i ona u Maksimiru. Modri su u četvrtoj minuti produžetka dobili drugi gol, a prijeloman trenutak dogodio se deset minuta kasnije kada je Stojanović dobio žuti karton zbog prekršaja, a onda i drugi isključujući zbog prigovora. Dvije minute kaasnije Grimaldi je trećim golom potpoio sve nade hrvatskog prvaka.


120. minuta: Kraj utakmice.


GOL!! Kraj nadi za modre. Grimaldi je zabio i treći gol za Benficu u 106. minuti.




104. minuta: Stojanović je dobio dva žuta kartona u desetak sekundi, prvi zbog prekršaja, drugi zbog prigovora. Dinamo od 104. minute igra s igračem manje.


GOL!! Ferreira je zabio za Benficu koja od 94. minute vodi 2:0.


90. minuta: Igraju se produžeci na Luzu.


GOL!! U 70. minuti Benfica je povela. Strijelac je Brazilac Jonas. Istopila se modra prednost, ovaj rezultat vodi obje momčadi u produžetke. Dinamu treba gol za prolaz.


BENFICA – DINAMO 3:0


Stadion Luz. Strijelac: 1:0 Jonas (70′), 2:0 Ferreira (94), 3:0 Grimaldi (106′). Crveni karton: Stojanović (104′).


BENFICA: Vlashodimos, Fejsa, Ruben Dias, Gabriel, Yuri Ribeiro (od 46′ Grimaldo), Živković (od 46′ Jonas), Pizzi, Rafa Silva, Almeida, Joao Felipe, Ferreira.


DINAMO: Livaković, Dani Olmo, Rrahmani, Gojak (od 96′ Atiemwen), Petković (od 86′ Gavranović), Moro, Theophile, Stojanović, Dilaver, Kadzior (od 75′ Šitum), Oršić.



Gostovanje zagrebačkog Dinama na stadionu Luz očito nije bio veliki mamac za navijače Benfice. Stadion ‘svjetla’ prima 64.500 gledatelja, najavljivalo se 50.000, međutim, okupilo se nešto više od 40.000 navijača i atmosfera je bila daleko od užarene.


Na tribinama je bilo oko 1.500 navijača Dinama koji su bili smješteni na nekoliko sektora. Najveća skupina bila je na najvišem prstenu no to im nije smetalo da od prve minute sjajno bodre svoju momčad.


Kako je maskota lisabonskog kluba orao, uoči svake utakmice na Luzu bjeloglavi orao Aguia Vitoria leti oko stadiona, a zatim sleti na grb na travnjaku izazvavši oduševljenje domaćih navijača.


Zanimljivo, dva sata prije početka utakmica prekinuta je metro »Azul« linija koja vodi prema stadionu Luz.


Prekid se dogodio u 17 sati i promet je do 18:30 sati bio isprekidan s prekidima po 15 do 20 minuta što je stvorilo ogromne gužve.


Srećom, kvar je na vrijeme otklonjen pa su navijači na vrijeme stigli na utakmicu koja je počela u 20 sati po lokalnom vremenu (21 po hrvatskom).