Judo

Iva Oberan osvojila prvu medalju za Hrvatsku

P. N.



Drugog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu hrvatska reprezentativka Iva Oberan osvojila je prvu medalju za našu reprezentaciju zauzevši treće mjesto u konkurenciji 45 judoka u kategoriji do 57 kg. 


Oberan je u prvom kolu bila bolja od Ukrajinke Antipine, u drugoj borbi je svladala Izraelku Atias, a u četvrtfinalu ju je zaustavila Slovenka Kajzer. Ipak, hrvatska reprezentativka dobila je priliku u repasažu u kojem je pobijedila Talijanku Pellitteri, a potom u borbi za broncu svladala Belgijku Sadouni.


“Presretan sam zbog Ive, jer se njen naporni rad isplatio. Živi judo 24 sata i trenira dva puta dnevno. Pokazala je da se može nositi s najjačim judašicama u Europi. Ovaj rezultat će je sigurno rasteretiti i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima kako sezona bude odmicala”, poručio je Ivin otac i trener Ivan Oberan.


Lara Kliba i Lucija Babić su ostvarile zapažene plasmane u kategoriji do 63kg. Lara je poražena u borbi za broncu i zauzela peto mjesto, dok je Lucija na kraju bila sedma.