Uoči susreta s"Rijekom"

Istanbul očekuje pobjedu: Emre se nada pobjedi bez primljenog gola

Ivan Volarić

SVE JE SPREMNO... – Semafor na »Terimu« / snimio D. ŠKOMRLJ

SVE JE SPREMNO... – Semafor na »Terimu« / snimio D. ŠKOMRLJ

Sve ovisi o tome hoćemo li postići prvi gol ili ne. Najvažnije je dobiti utakmicu pred svojim navijačima, ali bez primljenog gola – kazao je 35-godišnji Emre Belozoglu. Ulaznice se prodaju po cijeni od 7 do 10 eura, a očekuje se 7-8 tisuća gledatelja na stadionu kapaciteta 17.000



Manje od deset minuta trajala je presica na kojoj su pred nekoliko turskih kolega izašli trener »Istanbul Basaksehira« Abdullah Avci i kapetan momčadi Emre Belozoglu. Autobus s riječkim novinarima zapeo je u gužvi na putu kroz ulice i stambena naselja istanbulske četvrti Basaksehir na kraju koje se nalazi impresivan stadion »Fatih Terim«.


Gosti iz Rijeke stigli su čuti tek nekoliko izjava na turskom jeziku (nije bilo prevoditelja) i prepustiti se intepretacijskim vještinama klupskog glasnogovornika koji je spremno prepričao što su rekli trener i veznjak momčadi.


– Moramo prihvatiti činjenice da su igrači »Rijeke« počeli pripreme prije nas i da su spremniji, te da su posljednjih godina nakupili europskog iskustva koje nama nedostaje. U posljednje četiri godine dvaput su igrali skupine EL i s tog stajališta su u prednosti. »Rijeka« ima mladu, ali europski iskusnu momčad. Znam da je njihov trener kao i ja bio izbornik svoje zemlje, a nakon toga tri godine zaredom radi u klubu. Putevi su nam slični – govorio je Avci, koji nije samo hvalio tuđu nego i hrabrio svoju momčad.




– Igraju se dvije utakmice, a ovo je tek prvo poluvrijeme. Sigurno je da ćemo u uzvratu u Rijeci tjelesno biti na puno boljoj razini. Imam osim toga u svojoj momčadi dosta iskustva. Moramo biti strpljivi, vjerujem da će u tom slučaju naše kvalitete i iskustvo ipak doći do izražaja – dodao je trener četvrte momčadi turskog prvenstva.


Slično je zvučao i Emre Belozoglu, 35-godišnji veznjak s iskustvom igranja u velikim europskim klubovima poput »Intera« ili »Atletico Madrida«.


– Iza nas je odlična sezona, međutim i igrači »Rijeke« iza sebe imaju dobar ulazak u sezonu. Je li prednosti igranje prve utkamice pred svojim navijačima? Sve ovisi o tome da li će postići prvi gol ili ne. Najvažnije je dobiti utakmicu pred svojim navijačima, ali bez primljenog gola – kazao je najbolji igrač »Istanbul Basaksehira«.


Domaći se nadaju boljoj posjeti nego inače, računaju da će ove sezone stadion sagrađen u dijelu grada koji broji između 300 i 400 tisuća stanovnika biti puniji nego prošle sezone kada je ne nekim utakmicama bilo manje od tisuću navijača. Ulaznice se prodaju po cijeni od sedam od 10 eura, a najoptimističnije prognoze su da će biti barem sedam, osam tisuća gledatelja na stadionu kapaciteta 17.000.