Odjeci s derbija

IGOR BIŠĆAN: Sretan sam zbog bodova i mladih igrača koji su dali svoj doprinos konkretnim učinkom

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ

Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ

Ušli smo u utakmicu na pravi način svjesni situacije u kojoj se nalazimo, dakle svjesni da moramo biti žustri, čvrsti i agresivni. Osim toga udarac Halilovića ne ulazi svaki dan, a i Lepinjica je ušao u utakmicu u tom mentalitetu, hrabro i bez kompleksa, te zabio gol. Na kraju kada je moglo biti gusto nagradilo nas je trećim golom - kaže trener Rijeke.



RIJEKA Igor Bišćan djelovao je nakon pobjede nad Osijekom zadovoljan kao rijetko kada otkada je na riječkoj klupi. Razumljivo, bijeli su s nekoliko mladih igrača u momčadi svladali izravnog konkurenta za drugo mjesto.


–  Utakmica je imala iznimni značaj jer stvara se gužva pri vrhu ljestvice i u takvoj situaciji tri boda su vrlo značajna – započeo je trener Rijeke. – Sretan sam što smo došli do njih, ali i zbog mojih dečkiju koji dali sve od sebe na terenu. Sretan sam i zbog mladih igrača koji su dali svoj doprinos, ne samo nastupom nego i konkretnim učinkom. Sada idemo vrlo zadovoljni na pauzu u nadi da ćemo imati širi kadar u nastavku prvenstva.


Realizacija vaše momčadi je bila na visokoj razini, postigli ste tri pogotka, kaznili sve propuste gostiju?




– Ušli smo u utakmicu na pravi način svjesni situacije u kojoj se nalazimo, dakle svjesni da moramo biti žustri, čvrsti i agresivni. Osim toga udarac Halilovića ne ulazi svaki dan, a i Lepinjica je ušao u utakmicu u tom mentalitetu, hrabro i bez kompleksa, te zabio gol. Na kraju kada je moglo biti gusto nagradilo nas je trećim golom. To smo zaslužili našom srčanošću i borbenošću.


Nadate li se oporavku nekih igrača nakon stanke?


– Tomečak je u situaciju da bi, ukoliko ne bude novih komplikacija, mogao konkurirati. Čolak će biti dva tjedna bliže u oporavku… Imat ćemo u najmanju ruku više opcija.


Kako ste isplanirali mini ciklus priprema koji je pred vama?


– Dečki će prvo odmoriti, imaju dva dana slobodno. U srijedu počinjemo raditi, a dogovorena je i prijateljska utakmica u Pazinu u subotu. Povratnici će dizati kvalitetu i atmosferu u momčadi. Pred nama je malo odmora i uživanja u pobjedi, a onda opet slijede pripreme za jako teške utakmice koje dolaze – poručio je Bišćan.


Zoran Zekić, trener Osječana, djelovala je vidno razočarano nakon još jednog proljetnog posrtaja svoje momčadi.


– Nisam očekivao da ćemo ovako reagirati – započeo je Zekić. – Prvi gol su nas kaznili za jednu paralelnu loptu nadomak našeg šesnaesterca. Nakon toga ne zabijemo za 1:1, a onda dobijemo drugi gol tako što ostavimo samoga igrača na prekidu. Dobijemo gol kao protiv Slaven Belupa. Ne znam koliko smo puta već kažnjeni za to. U drugom poluvremenu Rijeka nam je prepustila posjed lopte, povukla se, a mi smo preslabo vrtili stranu. Uspjeli smo zabiti gol, a onda kada se nečemu nadaš zaspali smo na dugu loptu Sluge. Previše toga smo promašili i previše gluposti napravili da bi nešto napravili.


Kako psihološki podignuti momčad?


– Ne bih htio biti grub, ali ne razumijem što to znači psihološki dizati jer radiš posao koji voliš i dobro si plaćen. Ne znam koga dizati! Treba napadati loptu nakon prekida, trenerski posao je delikatan, a ponekad jako lijep, ali nije mi shvatljivo da možemo raditi takve pogreške koje se ne viđaju na trećeligaškim terenima. Ne znam je li to stvar straha, kvalitete ili je to neobjašnjivo. Ne napadam nikoga, ali neke stvari koje se ponavljaju ne mogu prihvatiti. Ništa nije izgubljeno. Rijeka je otišla što se tiče druge pozicije, ali moramo se boriti za Europu. Moramo biti svjesni da smo dosta toga prosuli, imamo dva tjedna pauze i zaista se moramo trgnuti – rekao je Zekić.