Polufinale

Hrgović večeras za povijesni uspjeh :Hrvatski boksač protiv svjetskoga prvaka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Francuz Tony Yoka je Hrgovića svladao na bodove u četvrtfinalu SP-a u listopadu prošle godine



Filipa Hrgovića večeras od 20 sati očekuje nastup u polufinalu kategorije preko 91 kilograma boksačkog turnira, a protivnik će mu biti Francuz Tony Yoka. Riječ je o aktualnom svjetskom prvaku koji je u listopadu prošle godine u četvrtfinalu svjetske smotre u Dohi svladao hrvatskoga boksača na bodove. Hrgović i Yoka su vršnjaci pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.


– Yoka me zasad nije impresionirao i ne vjerujem da može zaustaviti Hrgovića. Nastavi li Filip boksati u ovakvoj formi, ni svjetski prvak mu neće moći ništa – rekao je hrvatski izbornik Leonard Pijetraj, boksački stručnjak iz čije su dvorane u zagrebačkoj Dubravi došli Filip Hrgović i Hrvoje Sep, hrvatski olimpijci u Rio de Janeiru.


Filip Hrgović se u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji plasirao tehničkim nokautom protiv Kubanca Leiniera Pera, čime je osigurao broncu, prvu boksačku olimpijsku medalju od hrvatske samostalnosti. Time je postao četvrti Hrvat s boksačkim odličjem nakon zlata Mate Parlova iz Münchena 1972. i Antona Josipovića iz Los Angelesa 1984. godine te bronce Damira Škare iz Seoula 1988. godine. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji. Najbolji rezultat od samostalnosti na Olimpijskim igrama bilo je četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. godine, također u poluteškoj kategoriji.