Islanđani pokazali respekt

Gylfi Sigurdsson: Hrvatska je jedna od boljih momčadi u Europi

P. N.

Luka Modrić i Gylfi Sigurdsson / Foto Reuters

Luka Modrić i Gylfi Sigurdsson / Foto Reuters

Za nas je to iznimno važna utakmica. Puno bi nam značio pozitivan rezultat. Ako budemo odigrali najbolje što znamo, sve je moguće – kaže islandski veznjak



 Nakon što je ove sezone doživio niz razočaravajućih rezultata u dresu »Swansea Cityja«, jedan od najboljih islandskih nogometaša Gylfi Sigurdsson nada se da će protiv Hrvatske imati razloga za zadovoljstvo.


– U Zagrebu nas očekuje teška utakmica. Hrvatska ima jednu od najboljih reprezentacija u Europi. U svojim redovima ima niz sjajnih igrača – rekao je za islandske medije Gylfi Sigurdsson, koji od 2014. godine nosi dres »Swanseaja«. Velšani se trenutačno nalaze na 19. mjestu engleskog prvenstva sa samo pet bodova u prvih 11 kola. Međutim, reprezentacija gura sjajno.


Island se nakon tri kola skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova, koliko ima i vodeća Hrvatska, ali »kockasti« imaju bolju gol-razliku. Za četvrtfinalista EURO-a u Francuskoj to je najbolje otvaranje jednoga kvalifikacijskoga ciklusa pa ne čudi što odabranici izbornika Heimira Hallgrimssona u Zagreb dolaze puni optimizma.




– Za nas je to iznimno važna utakmica. Puno bi nam značio pozitivan rezultat. Ako budemo odigrali najbolje što znamo, sve je moguće – dodao je islandski veznjak.


Jednako je optimističan i branič »Fulhama« Ragnar Sigurdsson.


– Gostovanje u Hrvatskoj bit će pravi ispit, ali vjerujem da možemo napraviti veliku stvar. Sve se promijenilo. Sada u utakmice ulazimo razmišljajući o pobjedi. Dobar je to osjećaj. Hrvatska? Naš protivnik ima poznatije igrače i velike zvijezde, ali imamo izgleda u toj utakmici – zaključio je Ragnar Sigurdsson.