Kup Krešimira Ćosića

FINAL EIGHT KUPA Perković: ‘Cibona je jaka, ali spremni smo i zdravi’

Zlatko Horvat

CIBONA JE CIBONA – Jasmin Perković  D. ŠKOMRLJ

CIBONA JE CIBONA – Jasmin Perković D. ŠKOMRLJ

Cibona je Cibona. Ako dođe do neizvjesne završinice u prednosti su. Igrački su jaki, ali mi smo spremni, zdravi i pokušat ćemo iznenaditi – kaže Perković



 Za košarkaše »Škrljeva« nije to bilo dugačko putovanje, do Zadra, ali za sastav Damira Rajkovića ima epitet – povijesnog. Prvi put »Škrljevo« se našlo na poprištu završnog turnira Krešimira Ćosića, na »Final Eightu«, gdje ih danas u četvrtfinalu u Krešinu domu čeka ogled s »Cibonom« (17 sati). Prvi je to susret drugoga dana, a četvrfinale se zaključuje lokalnim derbijem između »Zadra« i »Sonik Puntamike«.


– S obzirom na to kako igramo ove sezone, zaslužili smo mjesto na završnici. Svi se nadamo da ćemo pružiti jednu dobru i lijepu partiju. Pokazali smo da možemo. No, moramo zadržati kontinuitet svih 40 minuta, u obrani i napadu. Bilo kakve oscilacije »Cibona« će sigurno kazniti – kaže Jasmin Perković, 37-godišnji centar »Škrljeva«, koji je još igrao u Sloveniji, BiH, Grčkoj, Njemačkoj, Italiji, Kuvajtu, Behreinu, Austriji… U riznici trofeja ima dva BiH i jedan njemački naslov prvaka, slovenski i BiH kup, ali i onaj Hrvatske sa Zadrom 2003. godine.



Trener »Škrljeva« Damir Rajković se jučer poslijepodne povukao u izolaciju. Pojavili su se prvi znaci gripe… Momčad je u boljem stanju, jedino Siniša Štemberger nije dva dana trenirao zbog želučanih tegoba.




– Nadam se da ćemo se Siniša i ja oporaviti – kaže Damir Rajković. – Znamo što nam je danas činiti. Moramo iskontrolirati Žorića i Tomasa, ali i Rozića. Možemo odigrati rasterećeno, ali zapravo moramo biti spremni »potući« se. Cibosi zabijaju preko 90 poena. Ako im relizaciju smanjimo na 70, šanse nam rastu. Bitno je držati ih u egalu, u nervozi, vjerujem da ćemo tada u finišu znati reagirati na pravi način.


Rajković je želio dodati još nešto.


– Iskrena sućut obitelji Korada Vujnovića ispred stožera i momčadi. Korado je uvijek bio obziran. Posljednji put gostovao sam kod njega pretprošlog ponedjeljka… Danas ćemo igrati i za Korada…



– Nisam tada nastupio zbog puknutog trbušnog mišića – priznaje Perković.


Teško će sa »Škrljevom« do trofeja u Zadru, ali jedna pobjeda, recimo ova nad »Cibonom«, bila bi više nego dovoljna.


– »Škrljevo« je »Škrljevo«, a »Cibona« je »Cibona«. Ne moramo ići daleko u prošlost, samo ove sezone odigrali su više utakmica, više jakih utakmica i ako dođe do neizvjesne završinice, s tim iskustvom su u prednosti. Igrački su jaki, ali mi smo spremni, zdravi i pokušat ćemo iznenaditi.



Košarkaši Cedevite i Zaboka prvi su polufinalni par završnice Kupa Krešimir Ćosić. Cedevita je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici »Final Eighta« očekivano svladala Zagreb 114:63. Razlika u kvaliteti bila je toliko očita da su košarkaši Cedevite pitanje pobjednika riješili već nakon prve dionice (30:15). Najučinkovitiji u redovima Cedevite bio je Dženan Musa sa 22 poena.


Mnogo je zanimljivija bila druga utakmica u kojoj su košarkaši Zaboka iznenadili Šibenik i u dramatičnoj utakmici slavili 86:84. Momčad Zaboka do pobjede je predvodio Antonio Vlaić sa 18 poena, 15 je dodao Petar Marić.



Osam pobjeda u posljednjih deset susreta ostvarila je njegova momčad. Možda je došlo vrijeme za jedan »skalp« jednog ABA ligaša.


– Imali smo dobar raspored i dobili smo utakmice koje smo trebali dobiti. Sada samo treba nastaviti kontinuitet. Ne bih se začudio da u Mavrincima u prvenstvu padne »Zadar«.


Zašto čekati do »Zadra«, kad može pasti i »Cibona« večeras…


– Može i to…


Košarkaši »Škrljeva« stigli su nešto iza 13 sati u Zadar. Na ručak. Navečer su odradili trening u dvorani 3, danas ujutro će oprobati obruče u velikoj dvorani na Višnjiku uoči dvoboja s »Cibonom«.