Vrijedna donacija

Erste banka donirala milijun kuna riječkom sportu

Aneli Dragojević Mijatović

Od 2008. godine, otkako traje gospodarska kriza, mi zapravo idemo suprotno od krize: što je kriza veća, u sportu postižemo bolje rezultate, a iznalaze se i potrebna sredstva – naglasio je župan Komadina



RIJEKA  Ukupno milijun kuna donirala je Erste&Steiermärkische banka sportskim klubovima s područja Primorsko-goranske županije, u cilju valorizacije, poticanja i promicanja sporta, a ugovori o donaciji jučer su svečano potpisani u sjedištu Županije.


Donacije su namijenjene Hrvatskom akademskom odbojkaškom klubu »Rijeka«, Hrvatskom nogometnom klubu »Rijeka«, Košarkaškom klubu »Kvarner 2010«, Muškom odbojkaškom klubu »Rijeka«, Rukometnom klubu »Zamet«, Vaterpolo klubu »Primorje Erste banka«, Ženskom košarkaškom klubu »Kvarner« i Ženskom rukometnom klubu »Zamet«.


Ugovore su potpisali župan Zlatko Komadina, ispred Erste banke Anton Lucijanović, zamjenik direktora Direkcije javnih financija, specijaliziranog i projektnog financiranja, te predsjednici i dopredsjednici klubova. Komadina je naglasio da Županija i njene pravne osobe već godinama surađuju s Erste bankom, a banka je, kazao je, i ovaj put prihvatila našu inicijativu.




  – Cilj je razvoj piramide, odgoja mladih da se bave sportom, pri čemu će ova donacija izuzetno dobro doći, budući da je jesen vrijeme kada kreću natjecanja, treba platiti troškove i opremu. Od 2008. godine, otkako traje gospodarska kriza, mi zapravo idemo suprotno od krize: što je kriza veća, u sportu postižemo bolje rezultate, a iznalaze se i potrebna sredstva. I Grad i Županija uložili su dosta u projekte za sportska natjecanja, tako da se kod nas zaista ima gdje baviti sportom – istaknuo je župan Zlatko Komadina.


  Anton Lucijanović je naglasio da se ovim nastavlja kvalitetna suradnja Erste banke s Primorsko-goranskom županijom. U ime svih klubova obuhvaćenih donacijom zahvalio se Duško Miočić, predsjednik Košarkaškog kluba »Kvarner 2010«, rekavši da je ovo za njih velika stvar, a posebno su zadovoljni masovnošću i sve većim brojem djece koja se uključuju u sportske aktivnosti.


  – Vremena su teška, ali ne treba kukati: zadnjih je godina riječki sport uzletio na nezamislive visine, a masovnost i rezultati najbolji su način da opravdamo povjerenje – zaključio je Duško Miočić.