OI Rio

Dočekani trofejni veslači, Martin Sinković: Znali smo da vrijedimo za olimpijsko zlato, ali ga nismo imali

Hina

foto Davor Puklavec/PIXSELL

foto Davor Puklavec/PIXSELL

 "Nedostaju mi riječi kojima bih opisao osjećaje ovih posljednjih deset dana. Ostvario sam uspjeh karijere i zahvaljujem se svima koji su pomogli i svima koji su željeli a nisu mogli. Nadam se da će pomoći za Tokio i nadam se da ću u Japanu stati na najvišu stepenicu postolja", izjavio je Damir Martin



U zagrebačkoj zračnoj luci u srijedu su dočekani osvajači olimpijskih medalja u veslanju, zlatna braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće, te Damir Martin, srebrni u samcu.


 Janica Kostelić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, istaknula je da joj velika čast pozdraviti olimpijce, a posebno osvajače medalja.


 “Hvala u ime svih Hrvata kako promičete svoju zemlju”, dodala je. 




Trofejne olimpijce dočekale su njihove obitelji, prijatelji, kolege sportaši te oko stotinu mladih veslača.


“Ovo je vrhunac naše karijere, imamo sve i sada možemo pokušati još jednom osvojiti sve. Radit ćemo i dalje da ovakvih trenutaka bude još puno, a motivacije nam ne fali”, rekao je Martin Sinković i dodao:


“Znali smo da vrijedimo za olimpijsko zlato, ali ga nismo imali. Sada ga imamo i znamo da vrijedimo za još jedno i mislim da ćemo ga osvojiti u Tokiju za četiri godine. Jako sam ponosan kada nam čestita Janica Kostelić, koju smo kao klinci gledali kako osvaja sve što se može osvojiti”


Na novinarski upit da li su bili uvjereni da će osvojiti zlato, Martin Sinković je odgovorio:


“Prije Igara smo vjerovali u zlato i da smo osvojili neku drugu medalju, sigurno ne bi bili zadovoljni. No, u sportu je sve moguće i ništa nije sigurno”.


Valent Sinković istaknuo je da je nakon osvajanja olimpijskog zlata svaki dan sve bolji i bolji.


“Zadnje četiri godine svaki puta kada smo išli spavati imali smo u glavi olimpijsko zlato, i kad to napokon ostvariš to je poseban osjećaj. Zlato ne možete osvojiti sami, a mi smo imali pomoć od mnogih i zahvalni smo na tome, a najviše se zahvaljujemo našem treneru Nikoli Braliću. Što se tiče motivacije, naša najveća motivacija je ljubav prema veslanju. Idemo uživati u životu i veslanju, još barem četiri godine”, rekao je Valent Sinković.


 Damir Martin, koji je osvojio srebro u samcu, vjeruje da će za četiri godine na OI u Tokiju uzeti zlato.


 “Nedostaju mi riječi kojima bih opisao osjećaje ovih posljednjih deset dana. Ostvario sam uspjeh karijere i zahvaljujem se svima koji su pomogli i svima koji su željeli a nisu mogli. Nadam se da će pomoći za Tokio i nadam se da ću u Japanu stati na najvišu stepenicu postolja”, izjavio je Damir Martin. 


 Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop kazao je da su uspjesi u Riju plod sustavnog rada.


 “Tvrdim da je ovaj uspjeh u Riju dio sustava kojeg je jednim dijelom izgradio i HOO, od Atene pa do sada. U Pekingu smo osvojili pet medalja, u Londonu šest , a sada u Riju deset medalja. Da li bi sport bolje funkcionirao da ima više novaca, naravno da bi. Nadam se da će ovi uspjesi odgovorne ljude potaknuti da na drugačiji način razmišljaju o sportu”, rekao je Čop.


 Sa veslačima su doputovali i reprezentativci u taekwondou, sestre Lucija i Ana Zaninović, koje su odmah produžile za Split, te Filip Grgić i trener Toni Tomas.