Liga prvaka

Buljubašić prije Egera: Nema predaje

Igor Duvnjak

NAJVAŽNIJA JE KONCENTRACIJA – Ivan Buljubašić

NAJVAŽNIJA JE KONCENTRACIJA – Ivan Buljubašić

Ne smijemo se predavati, bez obzira što smo izgubili sa šest golova razlike u prvom susretu. Moramo igrati, snažno, kocentrirano i boriti se – kaže kapetan Riječana



U ranim jutarnjim satima u utorak vaterpolisti »Primorja Erste banke« su se autobusom zaputili u mađarski Eger, gdje ih večeras u uzvratnoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka dočekuje istoimeni domaćin. Mađarska momčad je protutnjala Kantridom pobijedivši 12:6, ovdašnji poznavatelji vaterpola odlazak na uzvrat smatraju putovanjem bez nade. Bolji iz duela ide u Ligu prvaka, poraženi u LEN Kup. Riječani su, istina, u prijašnjima nastupima s »Egerom« imali pozitivan omjer, no tada je momčad s Kantride vrvila asovima, dok današnja, izuzme li se nekoliko iskusnika, još mora mnogo učiti. Vidjelo se to i na nedavnoj utakmici s hercegnovskim »Jadranom«, kada je bilo dosta oscilacija u posljednjoj četvrtini.


– Bit će još uspona i padova – očekuje kapetan momčadi Ivan Buljubašić. – Protiv Novljana smo pali naivno i glupo jer smo konrolirali igru, vodili smo cijelu utakmicu i na koncu nam se dogodio pad koncentracije, uz nekoliko loših odluka i naivnih poteza dopustili smo suparnicima da pređu u vodstvo pa smo na koncu morali čupati taj jedan bod.


Karakter


Kada se sve zbroji i oduzme bolje je i remizirati nego biti poražen.




– Bilo je igrača koji su malo »bili odsutni«, nećemo o imenima, ali odmah mogu krenuti od sebe. Nije problem, nisam bio na razini na kojoj sam trebao biti. U svakom slučaju bolje je osvojiti bod nego ništa. Ako ništa, pozitivno je bar to što nismo dopustili suparnicima da nas slome iako su prešli u vodstvo u posljednjoj minuti. Pokazali smo karakter u toj posljednjoj minuti.


»Primorjaši« su se u prvoj utakmici itekako uvjerili u snagu i kvalitetu »Egera«.


– Osjetili smo njihovu snagu, iako mi tu prvu utakmicu nismo odigrali na razini kakvu smo trebali. Očekivali smo da ćemo pružiti bolji otpor, a na kraju smo izgubili sa šest golova razlike. Normalno, bili bismo ludi da sada očekujemo prolazak u Ligu prvaka, ali ne idemo izgubiti. Dat ćemo sve od sebe da što bolje pariramo suparniku.


Buljubašić i prijatelji večeras moraju paziti na niz suparnika, opasnosti gostujućoj obrani prijete sa svih strana.


Izbjeći greške


– Jaki su na svim pozicijama. Igraju u mađarskom stilu, šutiraju sa svih strana. Nema tu nekog kriterija, jednostavno moramo u cijeloj obrani biti koncentrirani jer se suparnici svakom trenutku mogu odlučiti na realizaciju. Jasno, oni će sada doma igrati maksimalno rasterećeni. Ponavljam, ne smijemo se predavati bez obzira što smo izgubili sa šest golova razlike da nam se u Egeru ne bi dogodio još gori potop. Moramo igrati, snažno, kocentrirano i boriti se.


Uz dobre periode igre Riječani su u dosadašnjem dijelu sezone iskazivali i slabosti, koje bi ih mogle skupo stajati protiv »Egera«.


– Nećemo se toliko obazirati na suparnike koliko ćemo pokušati izbjeći neke naše greške, koje činimo iz utakmice u utakmicu. To moramo popraviti gledajući za buduće oglede koji nas čekaju u Europi i u domaćem prvenstvu. Utakmica u Egeru počinje u 20.30 sati.