POI Rio

Bošnjak sedmi, Lučić upisala pobjedu

Hina

foto HINA/ Damir SENČAR /ds

foto HINA/ Damir SENČAR /ds



Hrvatski strijelac Damir Bošnjak (47) osvojio je sedmo mjesto u disciplini zračni pištolj 10m na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.


Bošnjak je u finale ušao s trećim rezultatom kvalifikacija sa 565 pogođenih krugova. U kvalifikacijama su sudjelovala 32 natjecatelja, a samo su Kinez Chao Yang (572) i Uzbekistanac Server Ibragimov (566) bili ispred Bošnjaka.


Nažalost, u finalu nije uspio ponoviti visoku razinu pucanja. Na koncu je bio sedmi. Zlato je osvojio Kinez Yang sa 198,2 pogođenih krugova, drugi je bio Koreanac Ju Hee Lee (195,6), a broncu je osvojio Uzbekistanac Ibragimov (172,1). 




“Zadovoljan sam nastupom u kvalifikacijama, nažalost u finalu nisam uspio. Ne leže mi ova nova pravila na ispadanje u finalu,” kazao je Bošnjak koji je član Streljačkog društva 1874 i Streljačkog kluba osoba s invaliditetom iz Bjelovara, a streljaštvom se bavi od 1994. kad je ostaje bez noge u svojoj 25-oj godini.


Njegove su ovo treće POI nakon Atene i Pekinga, a najbolji rezultat je ostvario 2004. u Ateni gdje je bio sedmi u slobodnom pištolju. Do sada najveći uspjeh ostvario je 2005. na Europskom prvenstvu u Poljskoj gdje je bio drugi, te dvije godine kasnije na EP-u u Njemačkoj gdje je također osvojio srebro.


“Atenu posebno pamtim jer u mi to bile prve POI. Peking je bio super, teško će netko nadmašiti te igre, a Riju je za sada sve OK. Nemam nikakvih prigovora,” dodao je Bošnjak koji je hrvatski ratni vojni invalid, a sad je u mirovini. 


Stolnotenisačica Mirjana Lučić je u dvoboju 2. kola A skupine (klase 10) pobijedila Australku Andreu McDonnell 3-1 (11-8, 11-3, 4-11, 11-7). Mirjana sad ima pobjedu i poraz i ostala je u igri za prolaz skupine.


U posljednjem meču u subotu je očekuje Brazilka Bruna Alexandre Costa.