Prijelazni rok u HNK Rijeka

BOMBASTIČNA VIJEST Andrijašević se ipak ne vraća na Rujevicu

Orlando Rivetti

RIJEKA PREKRASNA USPOMENA – Franko Andrijašević / Snimio Vedran KARUZA

RIJEKA PREKRASNA USPOMENA – Franko Andrijašević / Snimio Vedran KARUZA

Bili smo na ručku, ali nijednom nismo dotakli temu njegova eventualnog povratka. Nama, ali i njemu, nije to na kraj pameti – kaže sportski direktor Srećko Juričić



RIJEKA Prijelazni rok je vrijeme maštanja. Ništa nije zabranjeno. Možete napisati da iz pouzdanih izvora, navodno, priča se, kako se može pročitati na nekim portalima… Sve je dopušteno.


Tako je Filip Bradarić prošao pola Europe, od Brage i Bologne do ekipe Lokomotiva iz Moskve. A mogao bi, recimo zaigrati za – Milan! Mogao bi… Uglavnom, za transfere se čeka kraj svjetskoga prvenstva, kada veliki klubovi zakotrljaju lavinu novca, nahranit će se i mali klubovi. Predsjednik Rijeke Damir Mišković uvjeren je da Bradarić vrijedi više od šest milijuna eura, koliko je, opet navodno, ponudio Lokomotiv.


Rijekom je prostrujila vijest da bi se mogao vratiti Franko Andrijaševič, koji je na kraju šampionske godine preselio u belgijski Gent. Da bi naplatio svoje znanje, a Rijeka na njemu zaradila.




Andrijašević je doista bio u Rijeci, ali kako tvrdi Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, na proputovanju za Belgiju.


– Andrijaševiću je Rijeka ostala u prekrasnoj uspomeni, zahvalni smo mu za veliki doprinos u osvajanju dvostruke krune. Bili smo na ručku, ali nijednom nismo dotakli temu njegova eventualnog povratka. Nama, ali i njemu, nije to na kraj pameti. U Gentu ima pet puta veću plaću nego što je imao na Rujevici. Očekuje da će ove sezone biti uspješniji u odnosu na prošlu, nakon što je prošla faza prilagodbe i adaptacije – rekao je Juričić.


Zanimljiva je reakcija Ivana Mancea, zamjenika sportskog direktora.


– Odmah bih ga doveo, a uvjeren sam da bi Franko došao pješice, koliko voli Rijeku i Kostrenu, ali njegova je cijena najmanje tri milijuna eura, a kako ga platiti… Nije to ozbiljna informacija.


Franko Andrijašević u Gentu ima navodno 750.000 eura po sezoni. U Rijeci je najveća godišnja plaća, prema tvrdnjama Miškovića, oko 200.000…


Ljubav ipak ide kroz želudac. Rijeka je Andrijaševiću bilo odskočna daska, stigao je do reprezentacije, osvojio je sve i – otišao. Svi su zaradili. Rijetko se tko vraća…