Tradicionalna anketa

64. izbor Sportskih novosti: Sandra Perković i Ivan Rakitić najbolji sportaši Hrvatske u 2015.

Hina

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX



ZAGREB - Atletičarka Sandra Perković, nogometaš Ivan Rakitić te ženska karate reprezentacija i veslački dvojac Martin i Valent Sinković proglašeni su u petak najboljim sportašima Hrvatske u 64. izboru “Sportskih novosti”.


 


U tradicionalnoj anketi jedinog sportskog dnevnika u našoj zemlji ove je godine sudjelovao 351 sportski novinar iz 56 redakcija koji su četvrtu godinu za redom za najbolju sportašicu Hrvatske izabrali aktualnu olimpijsku pobjednicu u bacanju diska Sandru Perković kojoj su dali 204 glasa. Druga je bila atletičarka Blanka Vlašić (59), trećeplasirana odbojkašica Maja Poljak (39), a zatim slijede streljašica Snježana Pejčić (27), karatistica Maša Martinović (16), taekwondašica, Lucija Zaninović (3), te njezina kolegica Iva Radoš (2) i sestra Lucija (1 glas).




Hrvatski reprezentativac i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić dobio je 162 glasa, boksač Filip Hrgović 96, gimnastičar Mario Možnik 44, veslač Damir Martin 38, strijelac Andrej Krstinić 9 i Tonči Stipanović 2 glasa.


Za najbolju ekipu izabrana je karate reprezentacija koja je dobila 176 glasova, Kuglačka reprezentacija je druga sa 100, samostrel reprezentacija je na trećem mjestu sakupila 56 glasova, a odbojkaška reprezentacija 19 glasova.


Naslov najbolje momčadi Hrvatske u 2015. godini uvjerljivo je pripao svjetskim veslačkim prvacima u dvojcu na pariće braći Valentu i Martinu Sinkoviću koji su dobili 280 glasova. Vaterpolska reprezentacija je druga sa 18 glasova, dok su po 10 glasova dobili vaterpolisti riječkog Primorja EB i rukometaši PPD Zagreb.


Nagrada za fair-play potez u 2015. godini dobio je bivši rukometni reprezentativac Drago Vuković. On je na bundesligaškoj utakmici između Kiela i njegovog Fuchse Berlina bio u napadu fauliran od igrača Kiela Mamelunda kojeg je sudac isključio na dvije minute. Vuković je objasnio sucu da to nije bio prekršaj za isključenje nakon čega je sudac poništio odluku i norveškog reprezentativca ostavio u igri.  Prigodnoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša Hrvatske u 2015. godini u Hypo centru nazočili su brojni sportaši, sportski djelatnici, te uglednici iz kulturnog i političkog života koje su u glazbenom dijelu svečanosti zabavljale pjevačica Ivana Vrdoljak i mlada Riječanka Mia Negovetić.