Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Neraskidiva veza s Posavinom

U Orašju održana komemoracija za glumačkog velikana Ivu Gregurevića

U Orašju održana komemoracija za glumačkog velikana Ivu Gregurevića
U Orašju održana komemoracija za glumačkog velikana Ivu Gregurevića
Autor:
Objavljeno: 6. siječanj 2019. u 20:09 2019-01-06T20:09:35+01:00

 U rodnom Orašju u nedjelju je održana komemoracija za iznenada preminulog hrvatskog i bosanskohercegovačkog glumačkog velikana Ivu Gregurevića za kojega su sudionici istaknuli da je ostao neraskidivo povezan sa svojom Posavinom.
Iljo Benković, koji je zajedno s Gregurevićem pokrenuo filmski festival »Dani hrvatskog filma u Orašju« rekao je kako je iza sebe ostavio brojna vrijedna djela.
»Entuzijazam je bio njegovo pokretačko gorivo i stvaralačka snaga koja je na opće dobro izrodila respektabilan filmski festival 'Dane hrvatskog filma'. U taj je projekt krenuo s mrtve točke ratne 1995. i doveo ga do razine najpriznatijih festivala u široj regiji«, rekao je Benković.
Dodao je kako je sa svojim rodnim krajem uvijek bio povezan, čak i u vrijeme rata.

Predsjednik vlade Županije Posavske Marijan Klaić rekao je kako je Gregurević s filmskim festivalom promovirao rodni kraj.
»Pronosio je time na najljepši način pozitivan glas posavski svoje Posavine, Orašja i rodne Donje Mahale, našu kulturu i naše običaje«, rekao je Klaić i dodao kako će se ovaj kraj odužiti Ivi Gregureviću nastavljajući tradiciju održavanja filmske manifestacije koja je dosegnula regionalne okvire.
Komemoraciji u Orašju nazočili su brojni predstavnici društvenog života, vlasti i glumišta. Ivo Gregurević, koji je iznenada preminuo ovoga tjedna, bit će u utorak pokopan u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali kod Orašja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.