Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Slavili do jutra

Tina Katanić i Marko Tolja pobjednici showa »Zvijezde pjevaju«

Foto HRT
Foto HRT
Autor:
Objavljeno: 5. svibanj 2014. u 9:52 2014-05-05T09:52:00+02:00

Ako sam nešto naučio u četiri godine mentorstva, to je da je ovaj show jako nepredvidljiv. Drago mi je da sam za sada jedini koji je pobijedio i u plesu i u pjevanju, kaže Marko Tolja

RIJEKA » Tina Katanić i Marko Tolja pobjednici su sedme sezone HRT-ova showa »Zvijezde pjevaju«. Zagrebačka manekenka i voditeljica i riječki pjevač u preksinoćnjoj su, finalnoj emisiji prvo otpjevali »I wanna be loved by you« za koju su dobili 29 bodova žirija, potom »Program tvog kompjutera« za koju su dobili 26 bodova, dok su kao posljednju pjesmu u superfinalu zapjevali »Reci da me ne voliš«, koju žiri nije ocjenjivao. Ukupno su osvojili 55 bodova.

 
  – Nisam očekivao da ćemo pobijediti. Ako sam nešto naučio u četiri godine mentorstva, to je da je ovaj show jako nepredvidljiv. Na kraju, ta pobjeda više znači Tini jer je ona tu natjecateljica, ali mi je drago da sam za sada jedini koji je pobijedio i u plesu i u pjevanju. Slavili smo do ranih jutarnjih sati s cijelom ekipom iz showa, otkrio nam je jučer Marko kojem je, podsjetimo, to bio četvrti nastup i treće finale u emisiji »Zvijezde pjevaju«.

 I pjeva, i pleše

Osim što je u četiri sezone uspješno podučavao pjevanju Kristinu Krepela, Tamaru Loos, Natašu Janjić te sada Tinu Katanić, Marko se može pohvaliti i titulom pobjednika šeste sezone showa »Plesa sa zvijezdama« u kojem mu je mentorica bila plesačica Ana Herceg. 

Njegova ovogodišnja pjevačka partnerica Tina Katanić nakon proglašenja pobjednika izjavila je da se osjeća kao u snu iz kojeg se ne želi probuditi. 

  – Od srca zahvaljujem svim navijačima. Marko je tu bio neprocjenjiv i ova pobjeda je neprocjenjiva. Između nas se dogodila glazbena kemija na pozornici i Marko je izvukao iz mene ono što je trebalo. Velika sam emotivka i ovo tako i proživljavam. Ovaj show mi je promijenio život, ali najiskrenije, rekla je Tina nakon što je proglašena pobjednicom sezone. 

Sve Markove žene

Marko Tolja pjevački je mentor u showu »Zvijezde pjevaju« prvi put bio 2009. godine, odnosno u trećoj sezoni kada mu je učenica bila glumica Kristina Krepela. Sljedeće sezone s pjevačkom partnericom, voditeljicom Tamarom Loos prvi je put došao do finala, no tada su zahvaljujući glasovima gledatelja pobjedu odnijeli Ana Vilenica i Jacques Houdek. U petoj sezoni partnerica mu je bila glumica Nataša Janjić. Iako su i tada imali veći broj bodova žirija, pobijedio je bodovno drugoplasirani par, Marija Borić i Ervin Baučić.

  Iako je pobjeda bila neočekivana, glazba je, podsjetila je oduvijek bila dio njezinog života – pjevala je u Zagrebačkim mališanima, završila osnovnu i srednju glazbenu školu i diplomirala iz predmeta Metodika glazbene kulture. Show će, kaže, najviše pamtiti po divnim ljudima koji su ga obilježili. 

  – Svi smo se zezali kao na malom maturalcu. Mi cure već se dogovaramo za okupljanje kao da nam je godišnjica mature, Petra dolazi kod mene na ručak... Show ću pamtiti i po novim izazovima, novim ljudima... Ja sam naučila nešto od njih, oni nešto od mene. Marko Tolja dao mi je puno toga u glazbenom i životnom smislu. Bilo je to neprocjenjivo iskustvo, dodala je Tina našalivši se kako će pjevati i dalje, barem u kupaonici i na karaokama. 
 

Samo pohvale

Njezin mentor Marko Tolja također je bio sretan zbog ostvarenog uspjeha. 

  – Ovu pobjedu apsolutno smatram Tininom, ja sam tu bio mentor, vjetar u leđa, a ona je natjecateljica. Mislim da je presudila njezina prirodnost, simpatičnost i dobar odabir pjesama, rekao je Marko. 

  Iako nisu imali najviše bodova žirija, zahvaljujući glasovima televizijskih gledatelja Tina i Marko došli su do titule pobjednika sedme sezone showa »Zvijezde pjevaju«. Žiri je bio pun pohvala za njihove nastupe. 

  Natjecanje su kao drugoplasirani završili glumac Ivica Pucar i njegova mentorica Maja Vučić čije su interpretacije također ukupno osvojile 55 bodova. Po ocjenama žirija najbolji su bili glumica Petra Dugandžić i njezin učitelj Ervin Baučić koji unatoč tome što su imali 58 bodova, nisu uspjeli ući u superfinale.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze