Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
17. veljače 2019.
Tri, dva, jedan – kuhaj

Vlado i Drago dignuli tlak Špičeku jer opet nisu znali koje meso pripremaju

Tri, dva, jedan – kuhaj
Tri, dva, jedan – kuhaj
Autor:
Objavljeno: 6. travanj 2016. u 17:32 2016-04-06T17:32:52+02:00

Proljeće je u kuhinju „Tri, dva, jedan – kuhaj“ unijelo nemir, a ovotjedna tema koja hvali baš to godišnje doba pokazala se prevrtljivom 

 Dalmatinci Vlado i Drago su pravljenje deserta iskoristili za približavanje ženskim kolegicama pa su tako molećivim pogledom od Dine, a kasnije i od Petre i Filipe tražili savjet za napraviti kolač.

Doris i Luka su odlučili napraviti jelo od teleće ruže, a Doris je toliko ozbiljno prionula poslu lupanja batom po mesu da je Luka zaključio kako sigurno umjesto mesa zamišlja da tuče po nekom od članova žirija. Druga Doris, odnosno voditeljica emisije, je dijelila poljupce pa je tako počastila Branku i Vladimira pusom u obraz pa je Vlado zadovoljno rekao da to nikad neće obrisati.

Što se pak jela tiče, Vlado i Drago su, pomalo tradicionalno, dignuli tlak Špičeku jer opet nisu znali s kojim komadom mesa rade, ali Tomek je bio neumoljiv.

„Vi mene provocirati, ali ja neću odustati. Imam moć da vam dam lošu ocjenu“ poručio im je Špiček, a na kraju se pokazalo da njihovi kotleti s graškom te palačinke od višanja i nisu zaslužili previsoke ocjene.

„Teško mi je ocijeniti ovo jelo jer ne znam što bi ocijenila. Sve izgleda kao tinejdžerski pokušaj“ zaključila je Željka. Ivan Pažanin nije bio zadovoljan jelom kojeg su pripremili Luka i Doris jer im je meso bilo jako suho i, po njegovim riječima, nejestivo. Špičeku je pak kod njih zasmetala Lukina žvakaća guma.

„Luka imaš koju žvaku? Je li lijepo žvakati na televiziji? I ja bi htio. Daš mi pola svoje?“ provocirao je Tomek, ali Luka i Doris su, kao i obično, to sve primili uz salve smijeha.

Jedinica koju su u ponedjeljak dobili od Špičeka potaknula je Vericu i Dragana da se potrude pa su tako za njoke s gamberima i šparogama dobili 21 bod. Branka i Vladimir su zadovoljili visoke kriterije žirija s bakalarom i brokulom, ali je Vlado pao na testu iz poznavanja godišnjica. Na Špičekovo inzistiranje morao je napisati datum svog vjenčanja. Uz dugo premišljanje i kapljice znoja sjetio se da je u bračnu luku uplovio 21. listopada 1976. Točan datum? 9. listopada 1976.

Špiček je Ini i Dini poručio da su divljakuše, ali su za svoje janjeće medaljone dobile visokih 26 bodova, jednako koliko i Snježana i Ana.

Očito je da je proljeće neke kandidate „lupilo u glavu“. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka