Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Nezadovoljni izvještavanjem

Udruga šljunčara novinarki Nove TV prijeti smrću na Facebooku

Danka Derifaj / Foto Denis LOVROVIĆ
Danka Derifaj / Foto Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2011. u 8:27 2011-11-08T08:27:00+01:00

Pretpostavljam da živopisnim idejama što bi mi sve učinili, dotična gospoda kompenziraju nezadovoljstvo uzrokovano obećanjima da će nesmetano šljunčariti na Dravi, bez obzira što ne posjeduju koncesiju, ustvrdila je za Novi list novinarka Derifaj

ZAGREB Nezadovoljni izvještavanjem novinarke Nove TV Danke Derifaj na temu šljunčarenja i zakona koji obrađuje ovu djelatnost, Udruga šljunčara na svojoj Facebook stranici reagirala je porukom koja se može tumačiti (i) kao prijetnja smrću. Šljunčari su ostavili link na pjesmu »Highway to hell« (»Autocesta za pakao«), a iznad njega napisali: »Samo za našu veliku prijateljicu Danku Derifaj, želimo joj sretan put.« Na odredište – »u pakao« – u komentarima šljunčari su joj poželjeli da stigne »što prije«. Nakon što su naveli da će novinarki Derifaj dati i automobil kako bi što brže stigla na odredište, uslijedila je primjedba osobe koja se na facebooku predstavlja kao Marija Siladić, a koja je napisala: »E, za auto znam sigurno da ga treba pogurati, a možda treba još nekome nešto nagurati negdje...«. Udruga šljunčara na to odgovara: »Da, štapić dinamita.« Dubravka Vukšić, zaposlenica tvrtke Dravski put, koja nastupa u ime Udruge šljunčara, prema vlastitom priznanju, stavila je sporni post na facebook stranicu svoje Udruge.  

 – To je moje osobno mišljenje. Novinarka je na svojoj televiziji izrazila svoje slobodno mišljenje o šljunčarima i našem poduzeću, rekla je Dubravka Vukšić. Nakon što smo je upozorili da je riječ o ozbiljnoj stvari, odnosno da su takve šale neprihvatljive, Vukšić je uznemireno rekla: »Trebala je razmisliti prije nego nas je stavila na televiziju. Ja sam stavila taj post i stavit ću ih još stotinu.« Telefonsku slušalicu potom je dala svom suprugu Damiru Vukšiću, koji je ustvrdio da je navedena facebook stranica u ingerenciji Udruge šljunčara, »a ako novinarka ima neki problem neka se obrati svom odvjetniku«. 
   

 Novinarka Derifaj poslušala je savjet Udruge šljunčara, pa je u pratnji odvjetnice Nove TV podnijela policiji prijavu zbog uznemiravanja. 

    – Spomenute prijetnje nastavak su na dosadašnje izrazito bahate i nekulturne telefonske pozive od strane gospodina Vukšića. Pretpostavljam da živopisnim idejama što bi mi sve učinili, dotična gospoda kompenziraju nezadovoljstvo uzrokovano obećanjima da će nesmetano šljunčariti na Dravi, bez obzira što ne posjeduju koncesiju, ustvrdila je za Novi list novinarka Derifaj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.