Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Ples sa zvijezdama

U nedjelju kreće plesni spektakl na Novoj TV: U žiriju dobro poznata imena

U nedjelju kreće plesni spektakl na Novoj TV: U žiriju dobro poznata imena
U nedjelju kreće plesni spektakl na Novoj TV: U žiriju dobro poznata imena
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2019. u 11:06 2019-03-12T11:06:02+01:00

U žiriju će sjediti dobro poznata imena – Dinko Bogdanić, Almira Osmanović, Nicolas Quesnoit i Tamara Despot. U plesnim izazovima okušat će se 11 plesnih parova. Show će se emitirati nedjeljom u 20.15

ZAGREB Nova TV otkrila je sve adute showa Ples sa zvijezdama i zakazala spoj s gledateljima u nedjelju 17. ožujka u 20.15. Nakon svih jedanaest parova doznali smo da će show voditi Mia Kovačić i Janko Popović Volarić, a u žiriju će sjediti dobro poznata imena – Dinko Bogdanić, Almira Osmanović, Nicolas Quesnoit i Tamara Despot. Show će se emitirati nedjeljom u 20.15, terminu i inače rezerviranom za show programe u produkciji Nove TV.

U plesnim izazovima okušat će se 11 plesnih parova koji će prirediti pravi glazbeno-scenski spektakl u showu koji je namjenjen cijeloj obitelji. Koncept showa koji producira Nova TV je nov i prožet dosad neviđenim sadržajnim elementima. Gledatelji mogu očekivati i tematske emisije, raznolikost i kreativnost u prezentaciji plesnih stilova, plesne dvoboje i razne sadržajne obrate, ali prije svega vrhunski show program, glazbene hitove te zabavu i natjecateljsku energiju plesnih parova. Za svoje favorite publika će imati priliku i glasati, a u samom ocjenjivanju veliki utjecaj imat će i četveročlani žiri.

Ispadanje od druge emisije

Emisije uživo emitirat će se jednom tjedno, a produkcija showa najavljuje kako će ovaj zahtjevan projekt podići produkcijsku ljestvicu na novu razinu, između ostalog, zahvaljujući i inovativnim tehnologijama. Specijalni efekti i raznovrsne animacije dat će posebnu dimenziju plesnim nastupima. Svaki plesni broj imat će posebno razrađenu animaciju te će se omogućiti jedinstveni vizualni doživljaj svake točke.

Prva od ukupno 12 emisija predstavit će 11 plesnih parova, a od druge epizode gledatelji će se već i oprostiti od prvog natjecateljskog para.

U plesne cipele ući će fitness trenerica Viktorija Đonlić Rađa, a s veseljem u ovaj izazov ulazi i kazališna, filmska i televizijska glumica Ecija Ojdanić. Još jednu glumicu vidjet ćemo na plesnom podiju, a to je Ana Vučak Veljača, a vidjet ćemo i poznatog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Slavka Sobina. Na bini »Plesa sa zvijezdama« vidjet ćemo i poznatog pjevača Damira Kedžu te glumicu, pjevačicu i spisateljicu Nives Celzijus koji su oboje pobijedili u showu »Tvoje lice zvuči poznato«. U plesu će se okušati i poznati stand up komičar Ivan Šarić, a uz svoje će plesne partnere svoje plesno umijeće pokazati i stilist Marko Grubnić, Josipa Pavičić Bernardini, Sonja Kovač i novinar Davor Garić.

Svim zvijezdama dodijeljeni su plesni partneri, redom profesionalni plesači koji u svojim karijerama imaju brojna postignuća i veliko iskustvo koje će zasigurno puno pridonijeti tijekom priprema za sve točke koje ih očekuju. Kako bi plesne točke bile što atraktivnije, pobrinut će se umjetnički direktor showa Igor Barberić te koreografkinja Ana Herceg, plesačica koja je sama sudjelovala u showu dok se emitirao na HRT-u i dva puta pobijedila. Standardni plesovi, foxtrot, tango, quickstep, latino plesovi, ali i neki novi, do sada neviđeni plesni stilovi očekuju nas u ovom velikom plesnom spektaklu.

Bivši natjecatelji i vrhunski plesači

Članovi žirija redom su dobro poznati hrvatskim gledateljima. Almira Osmanović je hrvatska primabalerina i prva Nacionalna baletna prvakinja te dobitnica brojnih domaćih i inozemnih nagrada. Od 2015. godine Almira se, kao član žirija, pridružuje međunarodnom Dance Star natjecanju koje se održava u mnogim zemljama Europe i svijeta. Godine 2018. postaje umjetnička voditeljica »We Move Dance Academy« u Supetru i Sutivanu, a kao članica međunarodnog žirija, sudjeluje u internacionalnom baletnom natjecanju »Ana Pavlova« u Haagu.

Ime Tamare Despot dobro je poznato gledateljima ovog showa čija je i sama nekad bila sudionica. Plesnim koracima učila je Nikšu Kaleba, Dubravka Šimenca, Niku Pulića i Davora Gopca, redom zahtjevne partnere zbog kojih je vrlo rano napuštala show. Sada ima priliku okušati se kao sutkinja.

Despot je završila Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistra kineziologije, s dopunskom stručnom kvalifikacijom za rad u kondicijskoj pripremi sportaša. Dvadeset i pet godina bila je aktivna natjecateljica i reprezentativka u sportskom plesu. Karijeru u struci započela je 2000. u Klubu ritmičke gimnastike Leda kao trenerica ritmičke gimnastike, a od 2003. u službi je GNK Dinamo gdje i danas radi kao koordinatorica kondicijske pripreme pri nogometnoj školi.

Voditelji – Mia Kovačić i Janko Popović Volarić

Kroz 12 emisija velikog plesnog spektakla Nove TV, »Ples sa zvijezdama« gledatelje će voditi poznata TV lica – Mia Kovačić i Janko Popović Volarić. I dok će se poznati glumac prvi put naći u vođenju jednog zabavnog showa uživo, iza Mije su mnogobrojne emisije i veliki live spektakli koje je vodila kao dugogodišnje zaštitno lice Nove TV.

»Svaki live je kao da je prvi, no smatram da je najvažnije da se opustiš i zabaviš. Sigurna sam da ćemo se i Janko i ja odlično provesti tijekom emisija uživo, opušteni smo skupa i vjerujem da ćemo si biti dobra podrška. Veselim se ovom projektu jer sam i sama čitav život u plesu i drago mi je promatrati sve naše natjecatelje koji se upuštaju u ovu avanturu.« – izjavila je Mia. Janko ističe da sve kandidate čeka veliki rad i intenzivne probe, a to govori iz prve ruke jer je i sam bio u ulozi natjecatelja ovog poznatog svjetskog formata.

Iz starog u novi show

I ime Nicolasa Quesnoita jako je dobro poznato ljubiteljima »Plesa sa zvijezdama«. Ostat će zapamćen kao pobjednik prve sezone gdje je oduševio u paru sa Zrinkom Cvitešić. Oduvijek je želio postati vrhunski plesač te se školovao u Parizu, Londonu i Los Angelesu. Profesionalni je plesač, plesni učitelj i sudac s diplomama najprestižnijeg plesnog fakulteta na svijetu za sportski ples. Bio je predsjednikom hrvatskog Zbora plesnih sudaca, a član je i renomirane svjetske plesne organizacije WD&DSC (World Dance & Dance Sport Council), član je HUPTIS-a (Hrvatske udruge profesionalnih trenera i sudaca) te trener hrvatske plesne reprezentacije.

Dinko Bogdanić jedini je član žirija koji se već okušao u ovoj ulozi, već je bio dio ekipe dok se show prikazivao na Hrvatskoj televiziji. Već u sedmoj godini života počinje učiti balet koji je u Zagrebu usavršio kod renomiranih plesača i pedagoga S. Kastl i F. Jelinčića. S nepunih osamnaest godina postaje članom Baleta HNK u Zagrebu u kojem ubrzo stječe status prvaka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.