Nova sezona

“Tri, dva, jedan – kuhaj” od 1. veljače starta s novim konceptom

Ana Braškić

Foto RTL

Foto RTL

Kandidati iz primorskog dijela otvorit će novu sezonu i pokazati što mogu skuhati od namirnica na temu »Bakino dvorište«



Popularni kulinarski show vraća se na RTL, i to u najzanimljivijem izdanju dosad. Od ponedjeljka, 1. veljače u udarnom terminu čak dvadeset parova kuhara amatera bori se za titulu najboljeg i glavnu nagradu od 100 tisuća kuna. Osim što dosad najveći broj natjecatelja, njih 40, kuhaju u parovima, podijeljeni su u dvije skupine – u Bijelom timu su natjecatelji iz obalnog dijela Hrvatske, dok su u Crvenom timu natjecatelji iz kontinentalnog dijela. Kandidati iz primorskog dijela otvorit će novu sezonu i pokazati što mogu skuhati od namirnica na temu »Bakino dvorište«. Tema će nas vratiti u djetinjstvo, prisjetit ćemo se namirnica i recepata po kojima su hranu pripremale naše bake. A posebno će biti zanimljivo vidjeti kako se natjecatelji s mora snalaze u kuhanju namirnica s kojima se dosad nisu susretali, poput riječne ribe ili kiselog zelja i kobasica.


Tomislavu Špičeku i Željki Klemenčić ove se sezone pridružuje Ivan Pažanin, vrhunski chef iz Splita koji se odlično snašao u svojoj novu ulozi.


– Osim tradicionalne i raznolike hrvatske kuhinje, natjecatelji će imati priliku upoznati se i s različitim kuhinjama svijeta. Naučit će kako se pripremaju jela iz Južne Amerike, kako spremati s wokom te kako nekim jelima dodati moderan smjer uz pomoć nekoliko trikova. Kandidati su voljni učiti i to će se vidjeti i u samoj emisiji. Paze u pripremama samih namirnica, pri spajanju okusa i samoj prezentaciji jela, priznao je Ivan.




Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije  čija će se premijerna, prva epizoda emitirati 1. veljače u 20 sati na RTL-u.


Pravila


U prvom tjednu natjecatelji će pripremati jelo sa zadanom glavnom namirnicom, drugi će dan imati vremena birati namirnice u dućanu, koji se nalazi na samom setu, a trećeg dana će ih suparnički tim iznenaditi zadanim receptom i time pokušati »zapapriti« daljnje natjecanje. Svakog tjedna dva najlošije ocijenjena para ulaze u duel.