Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Šesta sezona

foto Tri, dva, jedan - kuhaj! Predstavljamo primorsko-goranske kulinarske snage

Antonia Šćiran i Ervin Bakarčić, foto RTL
Antonia Šćiran i Ervin Bakarčić, foto RTL
Autor:
Objavljeno: 25. siječanj 2018. u 12:47 2018-01-25T12:47:00+01:00

Kvarner, Istra, Primorje i Gorski kotar imaju u RTL-ovom showu svoje ljude. Iz Čavala dolaze Antonia Šćiran i Ervin Bakarčić, Rijeku predstavlja Nikolina Pirizović koja kuha u paru sa Zagrepčaninom Ottom Grundmannom, dok za Prezid kuhaju sestre Lidija i Aleksandra Malnar

Rukometno ludilo neće nego završiti, a u ponedjeljak na programu RTL Televizije kreće 'ludilo' od kuhanja, nova sezona kulinarskog showa »Tri, dva, jedan – Kuhaj. Natjecateljskih parova bit će više nego ikad ranije, 20 čak, valjat će odabrati par za kojeg će se navijati, a da lokalpatriotima bude lakše evo makar kratkih profila parova iz naše regije. Kvarner, Istra, Primorje i Gorski kotar imaju u showu svoje ljude.

Antonia Šćiran i Ervin Bakarčić! Kći i otac! Čavle! Njoj je 25 godina i zaposlenica je u turističkoj agenciji, dok je njemu 55 i direktor je prodaje u hotelu. Obećavajućim se čini činjenica da otac i kći rade slične poslove u kojima je itakako spomena gastronomije. Kuhanje im je najdraži hobi, sličan im je glazbeni ukus, vole raditi timski. I kulinarske preferncije su mudro podijelili, pa dok Antonia smatra da su slastice njen forte, Ervin je majstor od roštilja, gulaša i ragua, paprikaša... Motiv!? Dobro se zabaviti i proširiti kulinarska znanja. Pri tom ne sumnjaju kako će ovo iskustvo još više ojačati njihov odnos i još ih više zbližiti.

Nikolina i Otto

Nikolina Pirizović i Otto Grundmann u vezi su ima pola godine. Nikolina je iz Rijeke, 22 godine ima i frizerka je. Otto je konobar iz Zagreba, tek godinu stariji. Šest mjeseci veze bilo ima je dovoljno da shvate kako su oboje veliki gurmani koji vole zajedno kuhati. Nikolina je ekspert za japansku kuhinju. Otto je veliki perfekcionist, kako u životu, tako i u kuhinji. Ovaj par ne dvoji da je u njih pregršt inovativnih, svježih ideja, baš kao što očekuju kako će u showu naučiti mnogo korisnih savjeta od stručnog žirija. A kad ne kuhaju, Nikolina i Otto obožavaju putovati. I da, oboje su, kao se to lijepo kaže, televizični. Urbani je to stil, pri čemu bi posebice zanimljiva mogla biti Ottova duga brada koju već pet godina pazi i njeguje.

Aleksandra i Lidija

Istarski kuhari amateri

Umirovljeni brodograditelj Robert Čudić ima 49 godina i kuhat će u paru s Ivanom Curićem, 36-godišnjim konobarom. Oni su prijatelji već 15 godina, žive u Puli, a povezale su ih dvije strasti – kuhanje i motori. Baš poput onog kosmatog dvojca koji se vozi i kuha na kabelskooj nekoj TV postaji i njih dvojica istinski su bajkeri koji ne mogu živjeti bez »vjetra u kosi« i koji rado kuhaju na bajkerskim feštama po Istri i Kvarneru. Majstori su za spravljenje velikih količina mesa, za kotlić, čobanc, graha ili roštilj.

Jasni Matić 54 su godine, dolazi iz Višnjana i nezaposlena je prodavačica. Njenoj prijateljici Denis Mikatović godina je 50, iz Poreča je i učiteljica je u osnovnoj školi. Dvije karizmatične i vazda pozitivne prijateljice jednostavno su uvijek spremne za nove zabavne izazove, a ovaj show je jedan od takvih. Druže se ove Istrijanke već punih 40 godina i dakako, svo to vrijeme prati ih, veže, spaja i ta zajednička ljubav prema kuhinji.

Sestre Lidiju i Aleksandru Malnar dijeli šest godina razlike. Lidiji je 36, Aleksandri 30 i dolaze iz Prezida. Pravnica i studentica Ekonomskog fakulteta kazati će da je u njih osnovno kulinarsko znanje. Ali, velika je bila u njih želja da dođu u show pa od gastroznalaca nauče male gastrotajne i trikove. Lidija će se pohvaliti kako od svega što radi najbolje, pače savršeno, spravlja punjenu kokoš, goranski specijalitet što se priprema za Uskrs, te baklavu s domaćom korom.

Ideju za ručak ili večeru pronalazi u mnoštvu kuharica koje posjeduje, ma ne libi se ni internet svakodnevno pretražiti kako bi bila u korak s novitetima. I da, Lidija je ta koja je sestru prijavila u show, uvjeren da će joj Aleksandra biti do velike pomoći. Pripomoći će i savjet koji im je majka dala; pazite na čistoću radne jedinice i pospremajte za sobom!

Bilo kako bilo, ima se izemeđu koga birati. Očevi i kćeri, prijateljice i prijatelji, momci, cure, bajkeri, s bradama i bez brada... Sve to u ponedjeljak na malim ekranima u novoj sezoni RTL-ova »Tri, dva, jedan – kuhaj«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.