Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Odlasci i dolasci

Televizijski transferi: Kovačić i Zadro napuštaju Prisavlje, Lovreček odlazi s RTL-a?

Siniša Kovačić, Foto: D. LOVROVIĆ
Siniša Kovačić, Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2018. u 17:11 2018-01-31T17:11:50+01:00

Na odlasku Kovačić se oglasio izjavom u kojoj se zahvaljuje; Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i ocima biskupima, svim gledateljima na pozornosti te dragom Bogu na milosti

ZAGREB S Hrvatske radiotelevizije ne odlazi se, doduše, u Irsku, ni u Njemačku, ali se uredno i sve više odlazi. Odlaze oni koji su percipirani kao lijevi, odlaze oni za koje se govorilo da su skloni desnoj političkoj opciji, odlaze oni koji su nezadovoljni jer nisu mogli dobiti prostora u Dnevniku koliko god dobro radili, ali odlaze i oni koji su se za svoje karijere vinuli visoko, recimo sve do mjesta v.d. glavnog ravnatelja HRT-a. S HRT-a odlazi i Siniša Kovačić, novinar, urednik i tijekom 2016. godine v.d. Glavnog ravnatelja HRT-a.

Kojim se motivima vodio Kovačić, pa da je nakon 22 godine odlučio otići s HRT-a, može se samo nagađati. U motive ne ulazi niti portal direktno.hr koji je prvi objavio vijest o Kovačićevom odlasku, a onda i onu da će Kovačić karijeru nastaviti kao glavni urednik Hrvatske katoličke mreže. Odlučeno je tako, piše direktno.hr, na izvanrednom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije koje je održano u ponedjeljak 22. siječnja, što sugerira da je za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže Kovačić izabran dok je još uvijek bio zaposlenik HRT-a. Pamtiti se može Kovačićeva karijera, poglavito njegov ravnateljski mandat, na razne načine.

Pa dok je s jedne strane njegov ravnateljski mandat bio pod povećalom onog od Sabora raspuštenog Nadzornog odbora HRT-a čije izvješće o radu za 2016. godinu Vlada i Sabor nisu prihvatili, s druge strane su čitatelji portala direktno.hr Kovačića izabrali za Mister Newsa, najljepšim voditeljem informativnog programa u nas. Vrijedi kazati i kako je Siniša Kovačić jedan od utemeljitelja udruge Hrvatski novinari i publicisti (HNiP). Na odlasku Kovačić se oglasio izjavom u kojoj se redom zahvaljuje; Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i ocima biskupima, svim gledateljima na pozornosti te dragom Bogu na milosti, darovima i talentima kojima ga je, kako kaže, nagradio.

Inače, nije Kovačić jedini za kojeg se jučer kazivalo da odlazi. S HRT-a, navodno, odlazi i Ivica Zadro, radijski i televizijski novinar, zadnje vrijeme znan po angažmanu na HRT4. Na odlaske i transfere, čini se, nije imun ni RTL. Preciznije, Ivan Lovreček više ne obnaša funkciju zamjenika predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska. Odlazi li Lovreček i s RTL-a nakon 13 godina, znat će se skoro, baš kao i to gdje je otišao. Za sada se, među ostalim, spominju kao opcije transfer u tiskane medije, ali i mogućnost da ostane na RTL-u na nekoj od savjetničkih dužnosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.