Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
14. studenoga 2019.
Tragedija u Strasbourgu

Slavni kuhar i TV voditelj Anthony Bourdain počinio saomoubojstvo

Anthony Bourdain / Reuters
Anthony Bourdain / Reuters
Autor:
Objavljeno: 8. lipanj 2018. u 13:51 2018-06-08T13:51:00+02:00

Pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Strasbourgu, u Francuskoj, gdje je radio na jednoj od epizoda svoje emisije

Slavni američki kuhar Anthony Bourdain, voditelj CNN-ove televizijske serije koja povezuje iskustvo putovanja i uživanja u hrani 'Parts Unknown', preminuo je u dobi od 61 godine, javio je danas CNN a prenio Reuters.

Anthony Bourdain je počinio samoubojstvo objesivši se, objavio je CNN.  Pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Strasbourgu, u Francuskoj, gdje je radio na jednoj od epizoda svoje emisije.

Mrtvo tijelo legendarnog kuhara pronašao je njegov bliski prijatelj Eric Ripert.

'S iznimnom tugom javljamo da je preminuo naš prijatelj i kolega Anthony Bourdain', javio je CNN. 'Njegova ljubav pema velikoj avanturi, novim poznanstvima, dobroj hrani i piću te izuzetnim pričama iz svijeta učinila ga je jedinstvenim pripovjedačem. Njegovi talenti nikad nas nisu prestali oduševljavati i neizmjerno će nam nedostajati. Naše misli i molitve posvećene su njegovim kćerima i obitelji u ova teška vremena', priopćio je CNN.

Bourdain je bio vrhunski stručnjak na svom području - najprije u kuhinji, a zatim i u svijetu televizije.

Kroz svoje je TV emisije i knjige, proučavao uvjete u kojima ljudi žive te pomogao pojedincu da promijeni svoj pogled na hranu, putovanje i samog sebe.

Zalagao se za marginalizirane narode te borio za sigurnije uvjete rada u restoranima. Usput je primio mnogobrojna priznanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.