Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. ožujka 2019.
Kontroverzni uradak

"Skrivena ljubav": U kina stigao jedan od najboljih filmova ove godine

"Skrivena ljubav": U kina stigao jedan od najboljih filmova ove godine
"Skrivena ljubav": U kina stigao jedan od najboljih filmova ove godine
Autor:
Objavljeno: 3. veljača 2018. u 9:07 2018-02-03T09:07:09+01:00

Ovaj, pomalo kontroverzni film ruši sve tabue što je oduševilo i kritičare i gledatelje te na Rotten Tomatoes trenutno ima zavidnih 98 posto

U hrvatska kina stigao je jedan od najboljih filmova godine, koji se ujedno spominje i kao najemotivnijim, dolazi na domaća kino platna. S četiri nominacije za Oscara među kojima je i ona za najbolji film, tri nominacije za Zlatni globus te 4 nominacije za nagradu BAFTA, »Skrivena ljubav« oduševila je i kritiku i publiku.

Film je savršena ljubavna priča, emotivno iskustvo koje će gledatelje potpuno osvojiti. Priča je to koja nadilazi podjelu na spolove i odjekuje među filmskim fanovima širom svijeta. Ovaj, pomalo kontroverzni film ruši sve tabue što je oduševilo i kritičare i gledatelje te na Rotten Tomatoes trenutno ima zavidnih 98 posto. »Skrivena ljubav«, potpuno neskriveno, osvaja nominacije i nagrade i to prvenstveno u kategorijama najboljeg filma i najbolje debitanske uloge.

Inteligentan, emotivan i senzibilan, s prekrasnim prizorima talijanske prirode, stvara magičnu atmosferu te na trenutke više nalikuje razglednici nego filmu. Obzirom da je radnja smještena upravo u Italiji kroz cijeli film proteže se karakteristična talijanska kultura i sva ljepota te zemlje.

»Skrivena ljubav« temelji se na bestseler romanu »Call Me By Your Name« autora Andrea Acimana koji govori o jednoj poznatoj priči ispričanoj na nevjerojatno prekrasan način.
Svi elementi u ovom filmu nose epitet »najljepši« pa tako i soundtrack u kojem se posebno ističe Sufjan Stevens sa pjesmom »Mystery of Love«.

No svakako ono što najviše film diže na ljestvici kandidata za Oscara je fantastična glumačka postava u kojoj se najviše istaknuo mladi Timothée Chalamet koji je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje glavne muške uloge.

On glumi 17-godišnjeg Elia koji provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem (Michael Stuhlbarg). U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, između ostalog i njegov američki naglasak.

Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert – prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi – nemoguće ih je razdvojiti. Iako će kraj Oliverovog boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u Eliovom srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek. Film je režirao Luca Guadagnino.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown