Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Luke Perry

Sjećate li se Dylana iz Beverly Hillsa? Čini se da je dobio priliku za novi početak

Sjećate li se Dylana iz Beverly Hillsa? Čini se da je dobio priliku za novi početak
Sjećate li se Dylana iz Beverly Hillsa? Čini se da je dobio priliku za novi početak
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2018. u 8:20 2018-10-14T08:20:34+02:00

Perry je u jednom intervjuu izjavio kako je prije »Beverly Hillsa« išao na čak
215 audicija, te da je zamalo odustao od glume

Američki televizijski i filmski glumac Luke Perry jedan je od onih glumaca koji su vrtoglavom brzinom postali svjetski slavni no koji nakon toga nisu napravili ništa značajno pa im je slava malo po malo jako izblijedila. Luke Perry je pred pet godina slučajnim preventivnim pregledom spriječio nastanak raka svog debelog crijeva, a kad se najmanje nadao ove godine, već kao pedesetjednogodišnjak, dobio je ulogu u jednom velikom filmu koji se upravo snima i koji će mu možda dati novi zamah dobrano posustaloj karijeri. No pođimo redom.

Luke Perry je svjetsku popularnost stekao ulogom Dylana McKaya, buntovnog emotivca sklonog problematičnom ponašanju, velikog šarmera i lomitelja ženskih srdaca, u vrlo popularnoj tinejdžerskoj televizijskoj seriji »Beverly Hills, 90210« koja se prikazivala i u Hrvatskoj. Serija koja je na neki način obilježila živote svih gledatelja i gledateljica koji su u 90-ima proživljavali svoje tinejdžerske godine mnogim je glumcima bila odskočna daska.

LUKE Perry tu odskočnu dasku nakon završetka serije nije iskoristio baš najbolje. Luke je 90-tih bio najprepoznatljivije lice na malim ekranima, djevojke i žene su bile zaljubljene u njega i svaka tinejdžerica koja je imalo držala do sebe imala je makar jedan njegov poster na zidu svoje spavaće sobe. Perry je u jednom intervjuu izjavio kako je prije »Beverly Hillsa« išao na čak 215 audicija, te da je zamalo odustao od glume. Prije »Beverly Hillsa« Luke Perry je glumio u jednom spotu grupe »Twisted Sisters« i glumio je male uloge u kratkotrajnim sapunicama »Loving« iz 1987 i »Another World« iz 1988. godine Godine 1990. dobio je ulogu Dylana u »Beverly Hillsu«. U seriji su glumili i Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Shannen Doherty, Ian Ziering, Brian Austin Green i Tiffani Thiessen.

U seriji je glumio od 1990 do 1995. kada ju je napustio nadajući se karijeri u ozbiljnim filmovima. No kako se to nije dogodilo ostavši potpuno bez novca vratio se u osmoj sezoni serije i ostao do posljednje epizode koja se snimila i prikazivala 2000. godine. Posljednje dvije sezone nije bio stalni glumac već ga se na odjavnoj špici potpisivalo kao gosta. »Sa Dylanom ću biti vezan dok ne umrem i pomirio sam se sa tim«, rekao je.

LUKE je glumio i u filmu »Buffy, ubojica vampira« koji nije baš postigao neki uspjeh za razliku od istoimene serije, te u filmovima »8 sekundi«, znanstveno-fantastičnom filmu »Invazija«, drami »Pobuna« i filmu »Peti element«. Godine 1999. glumio je u filmu »Oluja«, a 2002. godine u filmu »The Triangle«. Od 2002. do 2004. godine glumio je u televizijskoj seriji »Jeremiah«, a 2006. godine dobio je ulogu u seriji »Lutrija života« koja je govorila o nekolicini prijatelja koji su osvojili veliku količinu novaca na lutriji. Serija se prikazivala u ljeto 2006. te je ukinuta nakon samo 13 epizoda.

Također je glumio u kratkotrajnoj seriji »John from Cincinnati« koja je trajala samo 10 epizoda. Sve je to kod šire publike imalo jako malo odjeka. Istovremeno se počeo pojavljivati kao gost u tv serijama. To velika imena i jako popularni glumci kao recimo Brad Pitt ili Leonardo DiCaprio ni u snu ne pomišljaju jer pojavljivanje kao »guest star« je rezervirano u pravilu za glumce kojima je karijera u zalazu. Pred sedam godina bio je žrtva neslanog viralnog trača koji ga ja proglasio mrtvim.

O PRIVATNOM, pogotovo ljubavnom životu Lukea Perryja ne zna se gotovo ništa. Zna se samo da je bio oženjen bivšom manekenkom Rachel Minnie Sharp od 1993 do 2003. godine. S njom ima dvoje djece Jacka i Sophie nad kojima imaju zajedničko skrbištvo.

Na početku teksta smo rekli da je Luke Perry kad se najmanje nadao ove godine, već kao pedesetjednogodišnjak, dobio je ulogu u jednom velikom filmu koji se upravo snima i koji će mu možda dati novi zamah dobrano posustaloj karijeri. Riječ je o devetom filmu kontroverznog redatelja Quentina Tarantina »Bilo jednom u Hollywoodu« koji će zasigurno kao i svaki njegov film izazvati brojne polemike i postati ultimativni blockbuster.

Film »Bilo jednom u Hollywoodu« govori o ubojstvu trudne glumice Sharon Tate (supruge Romana Polanskog) i njenih prijatelja od strane pripadnika sekte zloglasnog Charlesa Mansona. Lik Sharon Tate glumi Margot Robbie. U filmu glumi »pola Hollywooda« među kojima i Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Tim Roth, Dakota Fanning, Kurt Russell, Bruce Dern i Michael Madsen. Film se u svjetskim kino dvoranama očekuje 26. srpnja sljedeće godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.