Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Novi proizvod RTL-a

Serija "Klan" - što spaja radničku obitelj, obitelj pravnika i građevinara?

Jedna od glavnih uloga - Nives Ivanković/foto arhiva NL
Jedna od glavnih uloga - Nives Ivanković/foto arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 25. svibanj 2011. u 8:51 2011-05-25T08:51:00+02:00

Strastvene ljubavi likova nalik Shakespearovim junacima, životne drame, intrige, mito i korupcija današnjeg društva, spletke, političke i poslovne smicalice

RIJEKA Na lokacijama u Dalmaciji i Zagrebu i u novoizgrađenom studiju u Splitu 1. lipnja počet će snimanje dramske serije radnog naziva »Klan« produkcijske kuće Freemantle Medije i RTL Televizije.

Strastvene ljubavi likova nalik Shakespearovim junacima, životne drame, intrige, mito i korupcija današnjeg društva, spletke, političke i poslovne smicalice samo je djelić onog što nas očekuje u seriji u čijem su središtu obitelji Matošić, Odak i Jelavić.

Matošići su stara splitska obitelj koja se desetljećima bavi pravom, Odakovi su obitelj iz dalmatinskog zaleđa koja se obogatila građevinskim poslovima devedesetih, a Jelavići »obična« radnička obitelj. Što ih je spojilo, gledatelji će doznati ove jeseni.

Glavne uloge u seriji »Klan« tumačit će Frano Lasić, beogradske glumice Branka Pujić i Anja Alač, Robert Kurbaša, Nives Ivanković, Stojan Matavulj, Mirela Brekalo, Juraj Aras, Tamara Šolentić i Ratko Glavina, dok će među redateljima biti Mladen Dizdar i Nikola Ivanda. Mnogobrojnu produkcijsku ekipu koja će raditi na seriji čini oko 150 ljudi.

Set koji će se nalaziti u studiju u Splitu izradio je tim ljudi s velikim međunarodnim iskustvom – nizozemski dizajner setova Huub van Gestel, Rade Mihajlović, poznat po radu na velikim holivudskim produkcijama i filmovima Emira Kusturice, te svestrana splitska arhitektica Branka Juras.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.