Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
12. prosinca 2019.
Nova verzija događaja

Ruski odgovor na HBO: Rade svoju seriju o černobilskoj katastrofi, a krivac će biti - CIA

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 9. lipanj 2019. u 10:40 2019-06-09T10:40:26+02:00

Nakon serije u produkciji HBO-a o černobilskoj katastrofi, ruska televizija je odlučila snimiti vlastitu verziju.

Hit serija „Chernobyl“ koju je nakon završetka „Game of Thrones“ plasirao HBO, ruši rekorde gledanosti i visokih ocjena gledatelja. Kao odgovor na istu, u Bjelorusiji je započelo snimanje prvih pilot verzija pod direktorskom palicom Alexeia Muradova.

Ladbible javlja da će ruska verzija serije predstaviti alternativu trenutnoj – černobilska nuklearna katastrofa je rad američkog CIA operativca.  

HBO verzija pokazuje ruske službenike koji su pokušali smanjiti tragediju koja se dogodila, te posljedice koje su zbog toga nastale.

S druge strane, ruska verzija će prikazati hrabre službenike KGB-a koji se trude spasiti situaciju koju je izazvala američka tajna služba, što je dovelo do incidenta u reaktoru broj četiri.

Muradov za The Moscow Times objašnjava: "Jedna od teorija kaže da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu i mnogi povjesničari to ne osporavaju - na dan eksplozije, agent neprijateljske obavještajne službe je bio prisutan“.

Serija će biti snimana na NTV-u, televizijskom kanalu u vlasništvu plinskog monolita Gazproma.

The Hollywood Reporter tvrdi da postoje dokazi o tome da je rusko Ministarstvo kulture ponudilo oko 326 tisuća funti da pomogne pri snimanju.

Trenutno nije javno predstavljen budžet, niti datum izlaska serije.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.