Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4
Sutra: 9° 9° 4
17. veljače 2020.
Plesači

RiS Love4Dance i Riječanin Marin Čačija u borbi za finale Supertalenta

RiS Love4Dance i Riječanin Marin Čačija u borbi za finale Supertalenta
RiS Love4Dance i Riječanin Marin Čačija u borbi za finale Supertalenta
Autor:
Objavljeno: 8. prosinac 2018. u 12:24 2018-12-08T12:24:00+01:00

Plesači RiS dance centra koji djeluje već deset godina na lokacijama: Pehlin, Čavle, Opatija, Kastav i Krk. RiSovci su prolazak u ovaj krug natjecanja osigurali odmah u prvoj epizodi šeste sezone popularnog showa Nove TV

Posljednjih desetero kandidata od TOP 50 natjecatelja koji su zbog svog iznimnog talenta odabrani u polufinale od strane žirija, ove nedjelje borit će se za ulazak u finale showa. Posljednja emisija donijet će mnoštvo zabave, adrenalina te jakih emocija, a samo oni najbolji osvojit će srca gledatelja i plasirati se u samu završnicu Supertalenta.

Ove nedjelje vidjet ćemo i posljednji zlatni gumb, akrobatsku skupinu Dunking Devils koji ovoga puta obećavaju donijeti pravi spektakl. Adrenalinski nabijen nastup osigurat će i cirkuske artistice iz skupine Vertigo Variete koje uživaju u mogućnosti da nešto opasno spoje s nečim estetskim, a njihov talent su akrobacije u zraku. Kristijan Briješki i Dragan Repac iz grupe Bar Levels ovoga puta pokušat će opravdati povjerenje žirija te uz tematiku Ibize pokazati koliko su napredovali u žongliranju shakerima. Gimnastičarka Paula Kopić predstavit će se s fitkidom, a Siniša Matijević s crtanjem zatvorenih očiju. Od pjevača nastupit će Nensi Mitrović iz Beraka pokraj Vukovara koja će se predstaviti pjesmom Nine Badrić »Dani i godine« te Jan Samardžija s pjesmom Đanija Maršana »Prozor prema zalazu«.

Četiri »da«

Vidjet ćemo plesače iz Rijeke: solo plesača Marina Čačiju te skupinu RiS Love4dance, a svoje plesne vještine predstavit će i par Valentina i Ivan.

Plesači RiS dance centra koji djeluje već deset godina na lokacijama: Pehlin, Čavle, Opatija, Kastav i Krk. RiSovci su prolazak u ovaj krug natjecanja osigurali odmah u prvoj epizodi šeste sezone popularnog showa Nove TV kada su žiri oduševili koreografijom na temu filma »It« koja im je donijela četiri »da«.

Što pripremaju za nedjeljni nastup otkrila nam je osnivačica plesnog centra RiS love4dance Ivona Brnelić.

Ove nedjelje nastupate u polufinalnoj emisiji Supertalenta. Što pripremate za ovaj nastup?

– Ipak to mora biti iznenađenje, ali u te tri minute koliko traje koreografija, uspjeli smo dočarati energiju i opus RiSa. Želja nam je približiti ples široj publici i pokazati koliko iskrenog veselja i zabave ples donosi.

Tko potpisuje koreografiju?

– Idejni koncept potpisujem ja, a za koreografiju su zaslužni Ivona Čuturić, Nik Kidrič i Anže Zalar.

Koliko ste se dugo pripremali za ovaj nastup?

– Priprema je trajala neka tri mjeseca. Mislim da će plesačima najveća nagrada biti spoznaja koliko je truda i odricanja potrebno da bi nešto saživjelo. I spoznaja koliko je važan timski rad.

Koliko će plesača, i u kojem rasponu godina, sudjelovati u ovoj točki?

– S obzirom na to da se radi o polufinalu, želja nam je bila predstaviti RiS sa svim dobnim skupinama zbog čega smo povećali broj plesača. Ukupno će plesati 35 RiSovaca, dobne skupine od 7 godina do 24 godine. Na naše veliko veselje među njima imamo čak tri dečka.

Svi su jako uzbuđeni

Što za vaše plesače znači sudjelovanje u »Supertalentu«?

– »Supertalent« je odlična platforma i izazov za mlade plesače. »Supertalent« im daje fokus kroz koji još više napreduju, a koncept televizijskog showa im je nešto vrlo zanimljivo i u potpunosti novo iskustvo. Jako se vesele prilici i svi su jako uzbuđeni.

Na čemu još trenutno radite? Pripremate li možda kakav božićni show?

– Sljedeća predstava RiSa planirana je za veljaču 2019. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.