Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
25. ožujka 2019.
NOVA SEZONA

Pojačanje u timu RTL-ove emisije: Silvana Menđušić nova je urednica Potrage

Silvana Menđušić veseli se novom angažmanu, foto RTL
Silvana Menđušić veseli se novom angažmanu, foto RTL
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2018. u 15:18 2018-08-20T15:18:35+02:00

Imponira mi što ću surađivati sa sjajnim reporterima – od Danke Derifaj koja je i dalje prvo lice našeg programa do malog ali iskusnog tima. Tako da novi angažman manje doživljavam kao posao, a više kao privilegiju, kazala je Menđušić

Dugogodišnja novinarka, TV urednica, scenaristica i redateljica Silvana Menđušić s početkom kolovoza preuzela je uredničku palicu RTL-ovog informativnog magazina »Potraga«.
Menđušić je već gotovo 30 godina u novinarskom i televizijskom svijetu te se nametnula kao jedna od najkompletnijih televizijskih osoba zahvaljujući svom istraživačkog duhu, novinarskoj upornosti i predanosti poslu. Upravo tako će pristupiti i uredničkom poslu emisije »Potraga« čiji su reporteri kroz više od godinu dana emitiranja otkrili brojne malverzacije, riješili birokratske probleme i osvijestili društvenu problematiku.

– Redakciji »Potrage« pridružila sam se velikim veseljem i respektom. Rijetki su televizijski projekti koji su se poput 'Potrage' u kratkom vremenu nametnuli svojim profesionalnim integritetom, demonstrirali visoke standarde rada, pokazali otvorenost prema raznolikim društvenim temama i hrabrost da se bave najtežim temama, pa je dolazak u ovaj tim poput transfera u klub za koji si navijao. Imponira mi što ću surađivati sa sjajnim reporterima – od Danke Derifaj koja je i dalje prvo lice našeg programa do malog ali iskusnog tima. Tako da novi angažman manje doživljavam kao posao, a više kao privilegiju.  

Iako je kroz svoju karijeru odradila brojne priče, bilo kao novinarka, bilo kao urednica, Menđušić ističe kako joj je uvijek izazovno tragati za novim pričama.

– Vjerujem da svaki reporter traži ljude koji su nevidljivi, koji potiho mijenjaju naše živote, ali ne šalju press objave za medije. Super je biti u redakciji u kojoj se kolege žele uhvatiti u koštac s najkompliciranijim pričama, a u današnje informacijama prebukirano medijsko doba poseban je izazov ne samo pronaći temu nego i pronaći najbolji način da je kroz televizijski medij ispričamo. Petnaest minuta vremena koje nam gledatelji poklanjaju svake večeri nije malo:  u svaku od priča ulazimo cijeneći to vrijeme i s uvjerenjem da imamo nešto važno za reći i podijeliti.“

Silvana Menđušić je scenaristica i redateljica dokumentarnog filma »Naslovnica« o zadnjoj godini života preminule glumce Dolores Lambaše, a među njezinim zadnjim televizijskim poslovima je hvaljena dokumentarna serija »Stambeno pitanje«.

– Potraga je ambiciozno zamišljen projekt u kojem su svi ključni elementi funkcionirali, pa na tim kvalitetnim temeljima gradimo i novu sezonu veseleći se novim pričama. Dubinska je ideja i da tražimo kontekst prije nego informaciju, budući da je informacija ima, a kontekstom često oskudijevamo.  Moj će doprinos ovom uhodanom i motiviranom timu biti kombinacija osvježenja budući da sam novi član, i iskustva jer sam stažem senior. “
Novu sezonu »Potrage« pod uredničkom palicom Silvane Menđušić gledatelji će moći pratiti od rujna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka