Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
14. prosinca 2019.
RTL-ova serija

Počelo snimanje: "Horvatovi" otkrivaju nove glumačke talente

»Horvatovi« su uzbudljiva, topla i humoristična obiteljska priča o oživljenoj mladenačkoj ljubavi udovca s tri sina i razvedene žene u najboljim godinama, s dvije kćeri i majkom / Snimio Denis LOVROVIĆ
»Horvatovi« su uzbudljiva, topla i humoristična obiteljska priča o oživljenoj mladenačkoj ljubavi udovca s tri sina i razvedene žene u najboljim godinama, s dvije kćeri i majkom / Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2015. u 11:02 2015-07-16T11:02:20+02:00

Glavne uloge tumače Bojana Gregorić i Goran Navojec, koji hvale profesionalnost mladih glumačkih snaga – Adnana Prohića, Ane Ledenko, Vida Ćosića, ali i 11-godišnjeg Jana Begovića, njegove vršnjakinje Tonke Pavić te osmogodišnjeg Adriana Hajsoka

ZAGREB S vjenčanjem Lile i Stjepana, koje glume poznata lica naših televizijskih ekrana, Bojana Gregorić i Goran Navojec, počet će se ove jeseni na RTL televiziji emitirati serijal »Horvatovi«. Riječ je o obiteljskoj seriji osmišljenoj prema španjolskom izvorniku »Los Serrano« koji se u Španjolskoj zbog velike gledanosti prikazivao čak osam sezona, a sličan je televizijski projekt velik uspjeh doživio i u Srbiji gdje su se »Sinđelići« gledali tri sezone.

»Horvatove« je prema srpskoj inačici adaptirao Milivoj Puhlovski koji će se u režiji ovog zahtjevnog televizijskog projekta izmjenjivati sa Suzanom Purković, Tomislavom Rukavinom i Igorom Filipovićem.

Obiteljska zabava

 RTL-ova produkcija jučer je u Lučkom novinare ugostila na snimanju scene vjenčanja s kojega kreće uzbudljiva, topla i humoristična obiteljska priča o oživljenoj mladenačkoj ljubavi udovca s tri sina i razvedene žene u najboljim godinama, s dvije kćeri i majkom. Njihova velika obitelj s petero djece i punicom generator je uzbudljivih događanja čije detalje  nam ekipa nije htjela previše odavati.

– Scenarij ima sve elemente za dobru obiteljsku zabavu. Tu su tri generacije, tu su komične, ali i dirljive obiteljske situacije, kazala je Bojana Gregorić, odnosno Lila Horvat, istaknuvši odličnu filmsku ekipu i radnu atmosferu, a posebno je pohvalila profesionalnost mladih glumačkih snaga – Adnana Prohića, Ane Ledenko, Vida Ćosića.

– S nama glume apsolutne glumačke senzacije poput 11-godišnjeg Jana Begovića i njegove vršnjakinje Tonke Pavić, a nikako ne treba izostaviti ni osmogodišnjeg Adriana Hajsoka, najmlađeg člana obitelji koji je i pripovjedač serije, kazuje nam Bojana Gregorić.

Na mlade se naraštaje osvrnuo i Goran Navojec, alias Stjepan ili Štef, glava »Horvatovih« pohvalivši odličan odabir mladih talenata.

– Klinci su veliki profesionalci i izdržavaju naporan tempo snimanja što nije lako ni nama odraslima, kazao je Navojec koji prvi put sudjeluje u ovakom projektu pa će nam stoga dojmove o snimanju reći nakon Božića kad se planira zadnja klapa Horvatovih. Goranu je ovo peto fimsko vjenčanje, a ovaj će mu put kum biti brat Bojan koji ovu seriju uspoređuje s »Boljim životom« jer je okosnica dramske strukture obitelj.

– Volim glumiti jer mi gluma pruža priliku da budem netko drugi, da se nađem u situacijama u kojima baš ne bih volio biti u vlastitom životu, a zanima me to iskustvo, prilično je  zrelo objasnio svoje motive bavljenja  glumom Jan Begović koji koristi priliku da putem Novoga lista pozdravi  rodbinu u Kostreni.

Bratsko nadmudrivanje

Vragolasti Jan, odnosno Branimir, u seriji se neprestano nadmudruje s novostečenom »sestrom« Terezom koju glumi Tonka Pavić, mladoj publici poznata kao Maša iz »Laboratorija na kraju svemira«.
– Odlično se osjećam na snimanju i ništa mi nije teško, čak ni usklađivati školske obaveze s glumačkim, priznala nam je Tonka koja upravo završava vlastiti scenarij i u bliskoj budućnosti glumu namjerava zamijeniti režijom.
Goranu Navojcu i Bojani Gregorić u »Horvatovima« se pridružuju poznata glumačka imena kao što su Bojan Navojec, Marija Škaričić, Ljubomir Kerekeš, Vojislav Brajović i Elizabeta Kukić. Snimanja koja su započela u travnju planiraju se okončati u prosincu, što znači da će glumci imati radno ljeto, no to im ne pada teško, jer, kažu, snimanja unatoč vrućini i velikom poslu prolaze u odličnoj atmosferi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.