Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Nagrađivana novinarka

Novi medijski transfer: Danka Derifaj s Nove TV prešla u Šprajcov RTL Direkt

Foto RTL
Foto RTL
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2016. u 12:54 2016-03-15T12:54:20+01:00

Na medijskoj sceni došlo je do još jednog transfera - nagrađivana TV novinarka Danka Derifaj prešla je s Nove TV na RTL, gdje postaje dio novinarsko-uredničkog tima RTL Direkta, urednika i voditelja Zorana Šprajca.

Radi se o emisiji koja je u samo godinu dana emitiranja postala jedna od najgledanijih i najcitiranijih informativnih emisija u hrvatskom medijskom prostoru.

"Veselim se raditi novinarstvo u jednom drugačijem formatu i s kolegom poput Zorana Šprajca. Dat ću sve od sebe da dosadašnjim iskustvom doprinesem informativnom programu RTL-a u proizvodnji kvalitetnog novinarstva kojim ćemo u ovim zahtjevnim vremenima odgovoriti na potrebe gledatelja i opravdati povjerenje koje nam ukazuju", izjavila je Danka Derifaj povodom svog prelaska na RTL.

"Danka je nešto najbolje što postoji na domaćem televizijskom terenu,  njezino znanje i strast za dobru novinarsku priču cijelom našem timu će donijeti novu energiju i siguran sam kako ćemo s njom napraviti još jedan veliki korak prema našoj publici. Nema boljega načina da se obilježi godišnjica Direkta", izjavio je Zoran Šprajc.

Danka Derifaj diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a tijekom godina stekla je iskustvo u nekoliko novinskih, a zatim i televizijskih redakcija. Posljednjih devet godina Danka Derifaj provela je u magazinu Provjereno gdje se bavila istraživačkim novinarstvom. Osim u redakciji Provjerenog, radila je i u informativnom programu Nove TV i u redakciji showbizz magazina Red Carpet.

Danka Derifaj je i dobitnica nagrade "Velebitska degenija" za najbolji rad u televizijskom mediju 2010., kao i 2011. godine, te nagrade HND-a "Marija Jurić Zagorka“ za televizijsko novinarstvo za 2011.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.