Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
24. ožujka 2019.
Samozatajna

Naomie Harris - sjajna glumica koja baš i ne voli pričati o privatnom životu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2018. u 8:27 2018-05-21T08:27:41+02:00

S Danielom Craigom i Berenice Marlohe glumila je u filmu »Skyfall«, još jednom uspješnom nastavku serijala o Jamesu Bondu. Kao Eve Moneypenny publika će ju ponovo vidjeti krajem ove godine

Svjetskoj kino publici Naomie Harris je najpoznatija po ulogama voodoo vještice Tie Dalme u drugom i trećem nastavku »Pirata sa Kariba« – »Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja« i »Pirati s Kariba: Na kraju svijeta«, u kojima je glumila uz Johnnyja Deppa, ulozi Eve Moneypenny u Bond filmu »Skyfall« (2012.) u kojem joj je partner bio Daniel Craig, filmu »Nakon sumraka« u kojem je glumila uz imena kao što su Pierce Brosnan, Woody Harrelson i Salma Hayek i filmu »Poroci Miamija« u kojem su joj partneri bili Jamie Foxx i Colin Farrell. Koliko su velike njene glumačke mogućnosti pokazala je pred dvije godine u od kritike »u nebesa« dignutom filmu »Mjesečina«.

Za tu ulogu dobila je Zlatni globus i nominirana je za Oscara. Film je zaradio čak osam nominacija za Oscara i dobio tri te ugledne nagrade. Zanimljivo je da je njen partner iz tog filma Mahershal Ali prvi musliman koji je dobio Oscara, istina samo za sporednog glumca. Treba istaknuti i da je Naomi karijeru počela s postapokaliptičnim filmom »28 dana kasnije« znamenitog redatelja oskarovca Dannyja Boylea («Sasvim malo ubojstvo«, »Trainspotting« i »Milijunaš s ulice«).

NAOMIE Harris trenutno u kinima gledamo u filmu »Rampage: Totalni kaos«. Popularna igrica iz sredine 90-tih nova je u nizu filmskih adaptacija igrica, a njezino najjače oružje je omiljeni Dwayne »The Rock« Johnson. Riječ je o još jednom od nezahtjevnih blockbustera kakve je Naomie ponekad »prisiljena« snimati jer se samo od umjetnosti (nažalost) ne može živjeti. Ne postoji nijedan glumac pa ni šekspirijanski koji ponekd ne radi kompromise. Svoj umjetnički i društveni angažman Naomi je pokazala u ulozi Winnie Mandela u filmu »Mandela: Dug hod prema slobodi«.

Partner joj je bio Idris Elba, a tu svoju ulogu najviše voli.
O čemu se radi u filmu »Rampage: Totalni kaos«? Ljubiteljima igrica vjerojatno je dobro poznata franšiza Rampage, odnosno serijal od šest igrica u kojima igrač sa čudovištima razara gradove. S obzirom da je većina uspješnijih franšiza igrica dobila svoju filmsku adaptaciju bilo je samo pitanje kada će se i uradak Midway Gamesa preseliti na kino platno. Davis Okoye (Dwayne Johnson) dijeli neizbrisivu vezu s Georgeom, izvanredno inteligentnom gorilom još od njegovog rođenja. No, genetski eksperiment koji je krenuo po zlu pretvorio je ovog nježnog majmuna u bijesno čudovište, jedno od čudovišta koja su postala prijetnja cijelom čovječanstvu...
Naomie Harris je rođena 6. rujna 1976. godine u Londonu gdje je i odrasla.

Njezina majka Lisselle Kayla u London je sa svojim roditeljima došla s Jamajke još kao dijete i postala televizijska scenaristica, a njezin otac, modni dizajner, u London je stigao iz Trinidada.

Rastali su se, točnije rečeno njen otac je ostavio njenu majku, prije Naominog rođenja tako da je Naomie rasla uz samohranu majku i s ocem nije imala nikad nikakav kontakt ni komunikaciju. Čak mu u biografiji koju dijeli medijima ni ime ne spominje. Zanimanje za glumu pokazala je u najranijoj dobi pa ju je majka koja se preudala upisala u prestižnu Anna Scher Theatre School. Još od devete godine života se pojavljuje na televiziji i na filmu, a jedna joj je od prvih većih uloga bila je ona u znanstveno-fantastičnoj seriji »Ljudi sutrašnjice«. S 11 godina 1987. godine pojavljivala se i u televizijskoj seriji za djecu »Simon i vještica«.

GODINE 1992. počinje studirati sociologiju i političke znanosti na Cambridge University. Nakon završetka studija 1998. godine posvećuje se potpuno glumi i diplomira na Bristol Old Vic Theatre School. Nakon filma »28 dana kasnije« s kojim se proslavila slijede »Poroci Miamija«, dva »Pirata s Kariba« i »Skyfall«. Prema njenom priznanju tada joj je bilo važno da stekne poznato ime i financijski se osigura da bi mogla glumiti u art filmovima poput »Mjesečine« koja je joj je donijela i nominaciju za Oscara, te dobivanje lanjske novogodišnje plemićke titule britanske kraljice.

Naomie Harris ne priča mnogo o svom ljubavnom životu. Zna se samo da je hodala s Orlandom Bloomom i Chrisom Evansom te da je od 2012. godine u dugoj i sretnoj vezi s Peterom Leglerom.

Devetnaestog listopada ove godine u svjetska kina dolazi film »Knjiga o džungli« redatelja Alana Serkisa u kojem Naomie Harris glumi uz ugledne kolege kao što su Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett i Christian Bale, a od 8. studenoga sljedeće godine moći ćemo je gledati u dvadeset i petom filmu o Jamesu Bondu zasad neimenovanog naslova u kojem će pod redateljskom palicom Dannyja Boylea opet nastupiti uz Daniela Craiga. Jer od nečeg živjeti se mora!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown