Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 2
Sutra: 21° 21° 2
19. listopada 2018.
Tradicionalno i moderno

Na snimanju nove humoristične serije "Ko te šiša": Ljubav, obitelj i kvartovske čarke

Foto: Denis Lovrović
Foto: Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2017. u 17:37 2017-09-20T17:37:40+02:00

Seriju »Ko te šiša« za HRT snima produkcijska kuća Plavi film, imat će 20 epizoda dugih pola sata, a glumačku postavu čine Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Strahinić, Željko Duvnjak, Robert Ugrina, Žarko Potočnjak...

ZAGREB Nakon poduže pauze, još tamo od zadnje klape »Stipe u gostima«, za Hrvatsku radiotelevizija se snima nova humoristična serija. Ime joj je »Ko te šiša«, za HRT je snima produkcijska kuća Plavi film, a snimanje je započelo jučer u Zagrebu u studiju kompleksa Katran.

Serija će imati 20 epizoda dugih pola sata, emitiranje se očekuje polovinom prosinca, dok bi humor na male ekrane trebala donijeti jaka glumačka postava u kojoj su i Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Strahinić, Željko Duvnjak, Robert Ugrina, Žarko Potočnjak.

Radnja serije smještena je u zagrebački donjogradski kvart. A tamo, na trgu koji je središte kvarta, smještena su dva frizerska salona, muški i ženski, »Žigmund« i »Unisex Božica« te stara gostionica, birtija, ili vam kafić »Kod taubeka«. Humor nosi, najavljuju autori, neprestana borba za prestiž između vlasnika frizerskih salona, Žigmunda Štingla i Božice Režek. Režiju zajednički potpisuju Igor Šeregi i Aldo Tardozzi.

Mlada ekipa

Potonji nam veli kako je zadovoljan prvim danom snimanja. Još samo njih 59 i bit će dobro, veli što u šali, što u zbilji Tardozzi. Sedma ga sila pita jesu li frizeraji još uvijek centar društvenih zbivanja kao što su nekad bili.

– Ovo je zapravo jedna stilizirana serija tako da ćemo se mi baviti poluizmišljenim svijetom, ali su situacije takve u kojima će se obični gledatelj vrlo lako prepoznati. Jer, tu se radi o nekakvim ljubavnim zgodama, obiteljskim stvarima, čarkama u susjedstvu i slično – pojašnjava Tardozzi.

Foto: D. LOVROVIĆ

Urednica Jasmina Božinovska Živalj prije svega će istaknuti mladost ekipe koja na serijalu radi. Možda je i to razlog toj, kako reče, dobroj energiji koja prati rad na seriji. Na upit što u najkraćem gledatelji mogu od serije očekivati, kaže: »Puno dobrog humora, nepretencioznog, onako nekakav feel good nakon gledanja – ne dvoji Božinovska Živalj.

Tradicija i moderno

Željko Duvnjak glumi Žigmunda. Ima i frizuru onako 'žigmundovsku', kako se nekad šišalo i češljalo.

Foto: D. LOVROVIĆ

– Žigmund voli tradiciju, tradicionalni pristup, ali se stalno bori između tradicije i modernoga. Zbog toga dolazi u sukob s Božicom. Ti sukobi su zabavni i smiješni, vjerujem dobar izvor komike. U ničem se ne slažu, ali kad treba skupiti glave, ipak su opet zajedno – priča Duvnjak.

Žigi tako vodi salon na klasičan, fini, purgerski način, dok Božica nastoji biti moderna i probitačna. To je taj sraz; u jednom salonu nogomet i politika, u drugom biznis i moderno.

A ako se čini da je bilo lakše pripremit se za ulogu Kseniji Marinković s obzirom na aktualno stanje u frizerskom biznisu, ima svoje uzore i Duvnjak. Jer, spominje se on majstora i salona iz Preradovićeve kojeg više nema, u koji se išlo brijati, šišati, popiti gemišt, zašto ne i štogod pojesti.

Nego, da zagusti, bi li Ksenija Marinković, odnosno Božica Režek, znala koga ošišati!?

– Šišam kako god, koga god! – rezolutno će Božica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka