Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
18. ožujka 2019.
Televizijske rošade

Na Novu TV dolazi Željko Vela, Stipe Sladoljev odlazi na Al Jazeeru

Stipe Sladoljev
Stipe Sladoljev
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2011. u 13:08 2011-08-23T13:08:45+02:00

Nakon sedam godina na Novoj TV treba mi novi izazov, a Al Jazeera je svjetska televizija i pravo mjesto za nastavak karijere – rekao je Sladoljev

ZAGREB  Nova TV u jesen ulazi s jednom novom akvizicijom, a ostaje bez dvoje novinara. S mjesta glavnog urednika Arene Sport na Novu TV dolazi sportski novinar i komentator Željko Vela, dok iz sportske redakcije informativnog programa odlazi Stipe Sladoljev.

Novinarka Edita Drušković već je tijekom ljeta dobila otkaz, pa je se više ne može vidjeti u Red Carpetu, a prema riječima Vedrane Cvetko s Nove TV to su sve rošade koje se u skorije vrijeme očekuju na ovoj nacionalnoj televiziji.

Željko Vela je svoj dolazak na Novu TV za Novi list komentirao vrlo kratko i suzdržano. Na pitanje jesu li oni zvali njega ili je on zvao njih, rekao je da nije bilo ni jedno ni drugo, što i ne ostavlja baš puno prostora za domišljanje načina njegova dolaska.

Prema njegovim riječima, on je završio projekt na kojem je prije radio, kao glavni urednik Arene Sport, te će na Novoj raditi kao sportski komentator. Nije znao ni ima li njegov dolazak veze s odlaskom Stipe Sladoljeva, kao ni to hoće li se možda ipak još pojačavati sportska redakcija Nove TV.

– Prvi posao koji ću raditi tek će mi reći, ali najvjerojatnije će to biti ili prijenos boks meča između Vitalija Klička i Tomasza Adameka 10. rujna ili Liga prvaka, a od svega na novom radnom mjestu veselim se najviše upravo nogometnoj Ligi prvaka, ali i novoj radnoj sredini, kao i novim izazovima – rekao je Vela.

I Stipe Sladoljev nam je potvrdio da odlazi s Nove TV i to na Al Jazeeru.

– Tamo ću raditi kao sportski novinar, a ne komentator, budući da oni nemaju prijenose sportskih događaja pa tako ni potrebu za sportskim komentatorima. Što se tiče razloga odlaska, reći ću to kao što i drugi uglavnom govore: odlazim zato što mi nakon sedam godina na Novoj TV treba novi izazov, a Al Jazeera je svjetska televizija i pravo mjesto za nastavak karijere – rekao je Sladoljev, a na pitanje ima li kakve veze njegov odlazak s dolaskom Željka Vele, samo je kratko rekao da je, koliko on zna, Vela došao nakon što je on već najavio odlazak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka