Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
22. travnja 2019.
Paula Čatipović

Loto ima novu voditeljicu: 'San mi se ostvaruje, jedva čekam da vidim što me čeka'

Loto ima novu voditeljicu: 'San mi se ostvaruje, jedva čekam da vidim što me čeka'
Loto ima novu voditeljicu: 'San mi se ostvaruje, jedva čekam da vidim što me čeka'
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2018. u 8:21 2018-10-14T08:21:12+02:00

Važno mi je da radim na sebi i vidim napredak. Ionako ne valja previše planirati jer se stvari razvijaju svojim prirodnim tijekom. Tko zna gdje će me put navesti

S prvom emisijom redizajniranog Lota HRT predstavlja i novu voditeljicu – atraktivnu 21-godišnju studenticu novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Paulu Čatipović. Ambiciozna i svestrana Paula uz svoje je brojne studentske obveze dosad istodobno gradila uspješnu karijeru modela i prezenterice tjednih najava i događaja za internetsku verziju Televizije student, a sudjelovala je i u prvoj seriji na hrvatskom jeziku u produkciji HBO-a »Uspjeh«.

Uza sve to, ima i glumačkog iskustva, a autorica je i objavljenog dječjeg romana »Zajedno do kraja« te dobitnica Posebne nagrade za literarno djelo na natječaju Društva za znanstvenu fantastiku »Sfera«. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Bjelovaru, izvrsno govori engleski i njemački jezik, po horoskopu je blizanka i vješto se koristi društvenim mrežama.

Jeste li uzbuđeni zbog televizijskog debija?

– Naravno. San mi se ostvaruje i jedva čekam da vidim što me sve čeka. Jako se veselim što ću iz prve ruke saznati sve što me zanima o televiziji i novinarstvu. To mi je oduvijek bila želja i iznimno mi je drago što mi se dogodila ovako rano u životu.

Kako je došlo do vašeg angažmana?

– HRT je pokrenuo direktni poziv s određenim fakultetima , pročuo se glas – vidjela sam poziv i odlučila se prijavit. Znala sam da je to ispravna odluka jer svaka audicija nosi novo iskustvo. Na castingu je bilo zaista puno djevojaka. Čast mi je što sam baš ja izabrana.

Kazali ste da ste oduvijek željeli postati televizijska voditeljica. Što bi voljeli raditi u budućnosti? O kakvom TV projektu maštate?

– Nemam točno zacrtano kako želim da se moja televizijska karijera razvija. Važno mi je da radim na sebi i vidim napredak. Ionako ne valja previše planirati jer se stvari razvijaju svojim prirodnim tijekom. Tko zna gdje će me put navesti.

REDIZAJNIRANI LOTO

Hrvatska radiotelevizija u subotu, 13. listopada na svojem Prvom programu u udarnom terminu u 20 sati predstavlja novo ruho popularne igre Loto 7. Umjesto 39 kuglica, koje su već mnogim hrvatskim gledateljima donijele (veću ili manju) sreću, odsad će se u bubnju nalaziti 35 kuglica. S novim Lotom opraštamo se od dodatne igre Super 7 u kojoj smo uživali od kraja 2008., a uvodi se izvlačenje dopunskog broja (7+1) pa će igrači moći osvojiti čak 9 vrsta dobitaka.

Osim manjeg broja kuglica i više vrsta dobitaka, ono što će posebno razveseliti igrače je povećanje vjerojatnosti koja je zbog promjena uvećana gotovo sedam puta. Time će dobici biti češći – vjerojatnost dobitka u novoj Sedmici iznosi 1:13, dok je u Lotu 7/39 bila 1:85.

– Povećava se i vjerojatnost osvajanja jackpota – u sadašnjem Lotu vjerojatnost osvajanja jackpota je 1:15.380.937, a u novom će biti 1:6.724.520. Važno je napomenuti da je minimalni fiksni dobitak 6+dopunski broj čak 400.000 kuna, a on može samo rasti. Naraste li jackpot igre Loto 7 na maksimalnih 10 milijuna kuna, fond dobitaka prelijeva se u fond dobitaka za 6+dopunski broj, objasnila je Elizabeth Homsi.

Jeste li ikad igrali loto?

– Naravno! Pogotovo ću igrati sada kada je sedmica promijenjena. Pravila su jednostavno takva da su šanse za dobitak puno veće nego ikada prije.

Glumili ste i u prvoj seriji na hrvatskom jeziku u produkciji HBO-a »Uspjeh«. Biste li voljeli nastaviti razvijati i glumačku karijeru?

– U seriji »Uspjeh« sam statirala. To je bilo odlično iskustvo za mene jer sam se upoznala s radom kostimografa, scenarista, redatelja… To su sitnice koje kasnije puno znače u radu na televiziji.

Prilično ste svestrani. Objavili ste i dječji roman. Planirate li napisati još neku knjigu?

– Doista jesam svestrana osoba, tako da ništa nije nemoguće. Moj fokus trenutno je na televizijskoj karijeri i pišem uglavnom samo za sebe, ali to ne znači da više nikada neću nešto objaviti. Volim ostaviti sve opcije otvorene.

Uza sve vaše interese, kako provodite svoje slobodno vrijeme?

– Uglavnom jedva uspijevam odvojiti nešto slobodnog vremena tako da to uvijek koristim za svoje bližnje. Jako volim putovati i pokušavam što više, tako da čim mi se nešto spoji planiram putovanje s nekim s kim volim provoditi vrijeme. Osim toga treniram i pišem. Obožavam izlete u prirodu i druženja uz dobru glazbu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš