Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Lijepa voditeljica

Jelena Glišić: 'Radim na puno projekata, ali uvijek se vratim Lotu. Ta ljubav traje 6 godina'

Foto Borna Filić / PIXSELL
Foto Borna Filić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 23. lipanj 2018. u 10:18 2018-06-23T10:18:49+02:00

Zadovoljna sam svojim anagažmanima, uvijek govorim kako nikad nisam trčala za poslovima, jednostavno se sve posložili u pravo vrijeme kada sam bila i sama spremna za njih

Prije trinaest godina tada nepoznata 18-godišnja ljepotica iz Ogulina, Jelena Glišić, ponijela je krunu Miss Universe Hrvatske. Iako i dalje odrađuje poneki manekenski angažman, danas je lijepa Jelena prepoznatljivo TV lice koje gledateljima donosi sreću izvlačeći brojeve Lota, upoznaje ih s novitetima iz svijeta automobila, a sve su češći i njeni voditeljski angažmani na festivalima. Iza nje je vođenje izbora za Miss Universe uz Marija Sedmaka, vođenje Zagrebačkog festivala uz Ivana Vukušića, a uskoro će voditi i Splitski festival.

Ove godine vodit ćete Splitski festival. Što vam to znači?

– Moram priznati da sam zaista ostala šokirana kada sam dobila poziv, uslijedio je muk. Izuzetno mi je drago što ću voditi tako važnu manifestaciju, to znači da organizatori imaju povjerenje u mene i moj rad. Sigurna sam da će sve biti super, tim više što radim s kolegom Duškom Ćurlićem kojeg mi je uvijek zadovoljstvo gledati i slušati.

To nije prvi takav angažman. Vodili ste već slične manifestacije. Kakve su pripreme za vođenje jednog glazbenog festivala?

– Ovo mi je treći angažman takve vrste, prva dva su odlično prošla pa vjerujem da će i ovaj. Posebnih priprema nema, bitno je samo dobiti tekst na vrijeme i upoznati se s programom. Voditeljsku ulogu shvaćam kao ulogu domaćina i moj zadatak je da gledateljima bude lijepo, da objasnim jasno što ih očekuje i da se svi dobro provedemo. To je divan posao.

Morate li se i prije samog festivala upoznati sa skladbama i izvođačima?

– Uglavnom su to izvođači koji su mi dobro poznati, a isto tako i pjesme. Naravno, prije festivala ću se još dodatno pripremiti.

Naučila sam puno o automobilima 

Kada smo kod hrvatske glazbe, koga volite slušati?

– Volim hrvatsku glazbu, uvijek imam svoje omiljene izvođače, hitove koje me razvesele. Osmijeh na lice mi uvijek izmame Pavel, Detour, Massimo, Gibonni, Oliver, Petar Grašo, draga Franka Batelić…. niz se nastavlja...

I dalje vodite izvlačenje brojeva za Hrvatsku lutriju. Možemo li reći da je to za vas sada rutinski posao?

– Radim na zaista puno različitih projekata, ali uvijek, baš uvijek se vratim svom Lotu. To mi je kao dom, tamo sam na »sigurnom«. Volimo se više od 6 godina i koliko god još trajao ja ću biti sretna. Rutinski posao ipak nije jer Loto ide uživo i uvijek je potrebna maksimalna koncentracija.

Zaduženi ste i za vođenje emisije o automobilima. Koliko ste o njima već naučili?

– Upravo završavamo ovaj tjedan drugu sezonu emisije Automarket. Mogu slobodno reći da sam naučila puno, upoznala sam se s nekim terminima koji su mi bili prije potpuna nepoznanica. Drago mi je kada me kolege i prijatelji pitaju za savjet oko automobila, pomognem koliko mogu.

Nerijetko i sami odradite recenziranje nekog novog modela. Na koji način to radite?

– Nije to baš čest slučaj, taj dio posla volim prepustiti svojim kolegama koji su stručnjaci i koji će sigurno bolje objasniti nego ja. Samo ponekad preuzmem testiranje auta na svoj »light« način, onako iz ženske perspektive i po osobnom mišljenju. Nedavno mi je gost bila kolegica Iva Leko i to je ispalo baš simpatično.

Ljeto na Lošinju 

Koji je sljedeći projekt u kojem ćemo vas gledati? Biste li voljeli još više napredovati kao televizijska voditeljica?

– Vodim Loto, Automarket, Cesaricu. Uz to još radim i neke druge stvari tako da ne vidim trenutno prostora za još pokoji projekt. Zadovoljna sam svojim anagažmanima, uvijek govorim kako nikad nisam trčala za poslovima, jednostavno se sve posložili u pravo vrijeme kada sam bila i sama spremna za njih. Tako da puštam da sve ide svojim tijekom.

Kako ćete provesti ljeto?

– Kao i svake godine ljeto provodim na Lošinju, a tjedan dana svakako izdvojim i za Dalmaciju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze