Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
17. siječnja 2019.
HRT zadovoljan

Gotovo 5.000 poziva za Piramidu

Snimio Nenad REBERŠAK
Snimio Nenad REBERŠAK
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2014. u 11:11 2014-09-18T11:11:47+02:00

Gledanost prve epizode bila je, kako neslužbeno doznajemo, lijepih 7.3 posto, udio u gledanosti 17.5 posto, a to hoće reći da je uz razigranu voditeljicu Željku Ogrestu i njene goste bilo u utorak navečer 300.266 gledatelja

ZAGREB  Ako je suditi po brojkama, prvu epizodu nakon šest godina nanovo oživjelog televizijskog formata zvanog »Piramida« hrvatski je puk s veseljem i nestrpljenjem dočekao.

Gledanost prve epizode bila je, kako neslužbeno doznajemo, lijepih 7.3 posto, udio u gledanosti 17.5 posto, a to hoće reći da je uz razigranu voditeljicu Željku Ogrestu i njene goste bilo u utorak navečer 300.266 gledatelja.

   Ovoj brojci valja pridružiti još jednu, makar opet neslužbenu, onu o skoro 5.000 telefonskih poziva gledatelja koji su uzeli stvar u svoje ruke i presudili tko će od troje sudionika odnijeti pobjedu u prvoj epizodi nove sezone »Piramide«.

Navodno toliko poziva nije bilo ni za prvih epizoda HRT-ove uspješnice »Zvijezde pjevaju«, a poziva bi jamačno moglo biti i više iz epizode u epizodu, poglavito ukoliko se u sve uključi kakav marni sponzor koji će najsretnije gledatelje znati i nagraditi.

No, sve da sponzora i ne bude gledanost će jamačno rasti zbog same dramaturgije formata, svih njegovih a malih finala i onog velikog na kraju.

   Da je, pak, natjecateljima itekako stalo, pokazalo se već u startu. Anica Kovač, Ivica Vrkić i Slavko Linić bukvalno su se dobrano oznojili verbalno se boreći uživo. Pobjeda je na koncu otišla put Rijeke, a svoj glas za Slavka Linića dalo je više od 50 posto onih koji su se uključili u glasovanje.

Reklo bi se, nije Linićevoj popularnosti ni malo naškodilo to što više nije prvi čovjek hrvatskih financija i to što se onomad suprotstavio stranačkom šefu.

   I čelni ljudi HRT-a su, kako se dalo čuti, zadovoljni, tim više što se »Piramida« vrti u isto vrijeme kad i sapunice na konkurentskim televizijama. Kolika je, pak, prava snaga nove »Piramide« znat će se nakon prve tri, četiri epizode. Gledanost od nekih deset posto čini se posve realnom i dostižnom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka