Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
15. listopada 2019.
Preživljavanje u divljini

Goli natjecatelji showa "Naked and Afraid" u Kopačkom ritu: Uprava dopustila snimanje zbog promocije parka

Iz showa
Iz showa
Autor:
Objavljeno: 5. travanj 2016. u 15:00 2016-04-05T15:00:00+02:00

Reality show "Naked and Afraid" (Goli i uplašeni) u produkciji Discovery Channela, u kojem se goli natjecatelji natječu u preživljavanju u diviljni, prošle je godine sniman u Parku prirode Kopački rit, a Uprava parka je u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode dopustila snimanje, ocijenivši to dobrom prilikom za promociju ovog područja.

U Upravi parka u utorak se doznaje kako je snimanje trajalo desetak dana, krajem srpnja i početkom kolovoza prošle godine.

Iako je bilo raznih zahtjeva tijekom snimanja, Uprava parka omogućila je snimanje reality showa samo u onom dijelu parka koji je predviđen za takve aktivnosti, ali ne i u posebnom rezervatu, kazao je Hini Damir Opačić, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

Dodao je kako je Uprava dopustila snimanje u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, ne toliko radi prihoda, već prvenstveno radi promocije ovog područja i njegovih prirodnih bogatstava.

Istaknuo je kako su djelatnici Parka prirode pratili snimanje, koje se odvijalo u teškim uvjetima zbog velike vrućine i vlage, vodeći računa o poštivanju Zakona o zaštiti prirode i Zakona o lovstvu.

 S obzirom da se u izjavama natjecatelja, koje su prenijeli neki mediji, spominje da je ovaj dio Hrvatske "dom rojevima komaraca, divljim svinjama i gladnim vukovima", Opačić ističe kako vukova na ovome području nema više od sto godina, te da su ih natjecatelji vjerovatno zamijenili s čagljevima.

 Po pravilima showa "Naked and Afraid", par se u izazovu mora natjecati bez odjeće te za preživljavanje može korisiti samo ono što ih u tom trenutku okružuje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.