Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Romantična drama

Filmske zvijezde žive vječno: Ljubavna priča za sva vremena

Filmske zvijezde žive vječno: Ljubavna priča za sva vremena
Filmske zvijezde žive vječno: Ljubavna priča za sva vremena
Autor:
Objavljeno: 3. lipanj 2018. u 12:17 2018-06-03T12:17:57+02:00

Radnja ove prekrasne romantične drame prati razigranu, ali strastvenu vezu između Glorije Grahame i njezinog ljubavnika Petera Turnera tijekom 1978. godine u Liverpoolu

U zlatno doba Hollywooda, 40-ih i 50-ih, ime Glorije Grahame bilo je jedno od najpoznatijih svjetskih glumačkih imena. Osim što je nastupala u hitovima poput »Velika žega«, »Unakrsna vatra«, »Iznenadni strah« te glumila s Humphreyjem Bogartom u film noiru »Na osamljenom mjestu«, Grahame je za fantastičnu ulogu u romantičnoj drami »Grad iluzija« osvojila prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Ove godine, točnije od četvrtka 7. lipnja, njezin turbulentan privatni život gledamo u kinima u hvaljenom i nagrađivanom filmu »Filmske zvijezde žive vječno« u kojoj ju je portretirala nezaboravna Annette Bening.
SAMA radnja ove prekrasne romantične drame prati razigranu, ali strastvenu vezu između Glorije Grahame i njezinog ljubavnika Petera Turnera tijekom 1978. godine u Liverpoolu. Ono što započne kao neobavezan ljubavni odnos između legendarne »femme fatale« i njezinog puno mlađeg ljubavnika ubrzo se pretvara u dubinsku povezanost u kojoj Turner postaje osoba na koju se Glorija može osloniti kada joj je potrebna utjeha.

Međutim, uskoro će uzajamna strast i žudnja za životom biti testirane van granica njihove kontrole…
Romantična priča »Filmske zvijezde žive vječno« temeljena je na istoimenim memoarima Petera Turnera koje je ovaj objavio 1986. godine, a koje je u filmski scenarij pretvorio Matt Greenhalgh.

Čini se kako se Greenhalgh specijalizirao za adaptiranje priča o poznatim ličnostima, jer mu je ovo već treći scenaristički uradak slične tematike nakon vrlo uspješnih hitova »Control«, o vođi glazbene skupine Joy Divison, mladom Ianu Curtisu, i »John Lennon: Dečko koji ne obećava« o najpoznatijem članu skupine Beatles.
GLAVNE uloge nezaboravnih ljubavnika u romansi »Filmske zvijezde žive vječno« ostvarili su Annette Bening (do danas čak četiri puta nominirana za prestižnu nagradu Oscar – »Varalice«, »Vrtlog života«, »Biti Julija« i »Klinci su dobro«) i Jamie Bell (dobitnik britanske nagrade BAFTA – »Billy Elliott«).

Od ostalih glumaca svakako treba izdvojiti dobitnicu Oscara Vanessu Redgrave (»Julia«, »Howards End«) i nominiranu za Oscara Julie Walters (»Billy Elliott«). Film je režirao Paul McGuigan, široj publici vjerojatno najpoznatiji po režiji akcijskog znanstveno-fantastičnog trilera »Push« iz 2009. godine. Sam film ove je godine nominiran u tri najvažnije kategorije za nagradu BAFTA – najbolji scenarij, najbolja glumica i najbolji glumac što je samo potvrdilo fantastične kritike koje su Bening i Bell dobili za svoje performanse stvarnih poznatih ličnosti.

Romantična drama »Filmske zvijezde žive vječno« u kina stiže u savršenom terminu – tjedan dana prije početka svjetskog nogometnog prvenstva: 7. lipnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.