Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Gošća na Kvarneru

Eva LaRue: Mislim da sam dobila pet kilograma otkako sam u Hrvatskoj

Eva LaRue uživa u ljepotama Kvarnera, snimio Ivica Tomić
Eva LaRue uživa u ljepotama Kvarnera, snimio Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2018. u 15:24 2018-06-18T15:24:10+02:00

Hrana na Kvarneru, kao i u Istri, najbolja je hrana koju sam ikad kušala. Bolja od hrane u Parizu, Rimu... Već sam se udebljala, ne mogu više ni kupaći kostim obući (smijeh). Mislim da sam dobila pet kilograma otkako sam ovdje. Sva je hrana tako ukusna i lagana, ali količina vina koju sam popila (smijeh)..., s oduševljenjem priča LaRue

Eva LaRue, američka glumica najpoznatija po ulozi detektivke Natalije Boa Vista u popularnoj kriminalističkoj seriji »CSI: Miami«, ovih dana uživa u ljepotama Primorsko-goranske županije.

Tijekom trodnevnog boravka u Opatiji odsjela je u hotelu Bevanda, kušala gastrospecijalitete i razgledala grad. Ambasadorica hrvatskog brenda Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela pri HGK – Stories, Croatian Unique Hotels, prije Opatije boravila je u Istri, a u subotu se zaputila na Lošinj gdje je odsjela u Boutique hotelu Alhambra.

U petak je posjetila Design Hotel Navis na Preluku gdje se susrela s ministrom turizma Garijem Cappellijem. Zvijezdu serije »CSI: Miami« u Navisu su dočekali vlasnici Krunoslav i Andrea Kapetanović te menadžer hotela Zoran Užar.

nb1506ti7

S posebnim oduševljenjem LaRue nam je tamo pričala o gastronomskim delicijama koje je imala prilike kušati u nekima od ponajboljih restorana u našoj regiji.

– Hrana na Kvarneru, kao i u Istri, najbolja je hrana koju sam ikad kušala. Bolja od hrane u Parizu, Rimu... Za mene kao Amerikanku to je potpuno neočekivano jer nisam imala predodžbu što očekivati... U Americi se malo zna o turističkoj industriji u Hrvatskoj i o tome što se nudi. A nudi se zaista mnogo. Većina mojih prijatelja koji su posjetili Hrvatsku bili su ovdje brodom, dolazili su na jahtama i zato im svima govorim: Ako niste sišli s broda i obišli sve što se ovdje može posjetiti, vi zapravo uopće niste bili u Hrvatskoj! Pitam ih »Jeste li obišli vinarije?« pa mi odgovaraju »Koje vinarije?« Pitam ih »Jeste li jeli u restoranima koje preporuča Michelin?«, a prijatelji se čude »Zar u Hrvatskoj imaju restorane koje preporuča Michelin?« Da! Mnogo restorana! Ne znam je li to samo moj dojam, ali čini mi se da u prosjeku u Hrvatskoj ima više restorana koje preporuča Michelin nego u bilo kojoj drugoj zemlji. Hrana je tako dobra! Svi restorani u kojima sam bila željeli su mi predstaviti najbolje od slow fooda, ali jesti tako dva tjedna za redom, za ručak i za večeru... Već sam se udebljala, ne mogu više ni kupaći kostim obući (smijeh). Mislim da sam dobila pet kilograma otkako sam ovdje. Sva je hrana tako ukusna i lagana, ali količina vina koju sam popila (smijeh)...

NB1506TI1c

Novi najbolji prijatelj

Što je bilo najbolje što ste probali zadnjih dana? Je li to možda bilo neko jelo od mesa, nešto riblje, možda neki desert?

– Pa, što se deserta tiče, mogu živjeti bez slatkog... A što je bilo najbolje... Probala sam jedno jelo od teletine, pripremljeno tehnikom sous-vide, u Stanciji Meneghetti. Bilo je izvanredno! Tamo su i vina nevjerojatna, a domaćini su bili predivni, tako su dragi. Vlasnik Miro mi je novi najbolji prijatelj. Potom restoran San Rocco. Tamo sam jela nevjerojatno jelo od tartufa s gljivama, u staklenci, nešto spektakularno! U Isabelli mi je najbolje jelo bilo teleći obrazi s njokima, nešto odlično, a i vino je savršeno... Pili smo vina iz cijele regije, pa i iz Dalmacije... Imate zapanjujuća vina, a probali smo i strana vina. U Bevandi sam također jela divna jela i pila odlična vina iz Hrvatske. Oduševio me sirovi marinirani škamp sa žutanjkom pripremljenim sous-vide u šećeru i soli, s komadićem sirove tune. Nikad nisam jela takvo nešto! Zvuči neobično, ali bilo je čarobno, baš nevjerojatno. Sva mjesta koja sam obišla dio su branda Stories, Croatian Unique Hotels čija sam ambasadorica. Bilo je to čarobno iskustvo, užvala sam u različitim pričama, različitim okusima. Prošle godine obišla sam devet objekata, ove godine ostale i sve je nevjerojatno! Nisam mogla ni zamisliti da će sve biti tako fantastično.

Živim svoj san

Hoćete li i sljedećeg ljeta doći u Hrvatsku?

– Svakako bih to voljela jer je još toliko toga što nisam vidjela. Bio bi mi to četvrti posjet Hrvatskoj. Ovo je savršeno mjesto za započeti ili završiti putovanje... Također mislim da je lipanj odlično razdoblje za boravak u Hrvatskoj. Čini mi se da u srpnju i kolovozu previše turista... Tako da bih se rado vratila sljedećeg lipnja. Ako me budu htjeli, rado ću se odazvati pozivu (smijeh).

U Hrvatskoj ste najpoznatiji po ulozi u seriji »CSI: Miami«. Kako je bilo biti dijelom te popularne serije?

– Bilo je nevjerojatno, fantastičnih deset godina mojeg života! I bilo je jako zabavno. Svi na snimanju, i glumci i ostatak ekipe, postali smo velika obitelj. Bilo je jako tužno kad se serija nakon deset godina prestala snimati. Svi smo nekako odrasli zajedno... Ljudi su se ženili, dobivali djecu, rastavljali se, djeca su odrastala... Bilo je to posebno vrijeme.

nb1506ti

Jeste li tijekom rada na seriji imali prilike naučiti neke forenzičke metode?

– Da, na snimanju smo imali tehničke savjetnike, specijaliste, prave CSI-jevce, prave detektive iz ureda šerifa u Los Angelesu koji su svakodnevno dolazili na snimanje i podučavali nas protokolu: kako očistiti mjesto zločina, kako prikupiti dokaze, kako čitati uzorak rasprskavanja krvi, kako se pravilno ponašati da ne bismo kontaminirali mjesto zločina, što je jako bitno. Čak i neki pravi CSI-jevci nisu vješti u tome. Poznato je da su tijekom istrage kontaminirana mjesta zločina nekih poznatih ubojstava u SAD-u su jer oni koji su trebali, nisu znali kako ne kontaminirati mjesto zločina tako da je bilo zanimljivo znati nešto što i mnogi stručnjaci ne znaju. Vrlo fascinantno.

Glavni lik u seriji »CSI: Miami« Horatio Caine kultni je televizijski lik u Hrvatskoj. Ima li takav status i u SAD-u?

– Da, Horatio Caine je legendaran lik! Toliko je Youtube videa, komičnih mema posvećenih njemu.

Na čemu trenutno radite?

– Prije nego što sam došla u Hrvatsku, bila sam dva mjeseca u Kentuckyju gdje sam snimala film »Orphan Horse« s Jonom Voightom. Nakon što smo završili sa snimanjem, došla sam ovamo. A sad radim na razvijanju ideje za televizijsku seriju.

Jeste li oduvijek željeli biti glumica?

– Da, od djetinjstva. Htjela sam biti i plesačica, ali gluma me najviše zanimala.

Postoji li još neka profesija kojom ste se htjeli baviti, ali nikad niste?

– Moram reći da trenutno živim svoj san. Putujem što više mogu. Oduvijek sam to htjela. Osim glumačkog posla i života u svijetu zabave, oduvijek sam željela što više putovati i vidjeti što više svijeta. Možda ovo zvuči smiješno ili kao kliše, ali zaista živim svoj san. Jako sam sretna što mogu raditi ono što želim.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.