Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Dance Queen

Djeca iz Kraljevice koja su oduševila naciju: Za polufinale pripremamo nešto neviđeno

Screenshot Nova TV
Screenshot Nova TV
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2018. u 11:48 2018-10-30T11:48:00+01:00

Sve koji su upoznati s  uspjesima plesnog kluba Dance Queen, brojnim nagradama osvojenima na različitim međunarodnim i hrvatskim natjecanjima, ovaj uspjeh u showu Nove TV nimalo ne čudi

RIJEKA Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice u nedjeljnoj je epizodi showa »Supertalent« oduševio žiri koreografijom »Legend of the lamp« i zahvaljujući Davoru Bilmanu koji je stisnuo zlatni gumb, ostvario direktni prolazak u polufinale.

– Vi i da ne znate plesati, imali biste jedan veliki problem, a jedini problem koji biste imali je pitanje kako biste uspjeli nadmašiti ovaj nastup u polufinalu. Samo je jedan način na koji sam siguran da ćete biti u polufinalu, a vjerujem da ga znate i vi, poručio im je Davor netom prije nego je stisnuo zlatni gumb.

Oduševljena je bila i Maja Šuput koja im je rekla kako su oni najbolji plesači koji su stali na pozornicu Supertalenta, dok je Martina Tomčić Moskaljov komentirala:

– Vi ste mene toliko razgalili, vi ste ovdje dali životnost, sreću, veselje, priču, dali ste apsolutno sve, dali ste vještinu, ali ovog malog majmunčića ću si ukrasti doma.

Sve koji su upoznati s prošlim uspjesima plesnog kluba Dance Queen, brojnim velikim nagradama osvojenima na različitim međunarodnim i hrvatskim natjecanjima, ovaj uspjeh nimalo ne čudi. Klub koji djeluje u prostoru dvorca u Kraljevici postoji od 2007. godine i ima više od 200 članova.

Velika podrška roditelja i trenera

Nakon fantastičnog nastupa u »Supertalentu« na Facebooku su poručili:

Pohvale za Marina Čačiju

Od primorskih predstavnika u preksinoćnjoj epizodi odlično je prošao i mladi plesač Marin Čačija koji je plesnim vještinama još jednom oduševio žiri. Marin se prošle sezone natjecao s partnericom Ninom Jugo, stigli su sve do finala, a ovog puta sreću je potražio sam.

–O tvom plesu ne treba trošiti riječi i prije si bio majstor, a sad je to na jednoj višoj razini. Ja sam uživao, prošlo mi je brzo, komentirao je njegov nastup Davor, a Martina mu je poručila:

– Više je nego evidentno s ovim odmakom od niti godine dana, koliko ulažeš u sebe, koliko radiš na plesačkoj tehnici, koliko radiš na izlasku iz plesačke komfor zone, da istražuješ i neke druge stilove, međutim to je svima dostupno, onima koji žele raditi na sebi. Ono što nije dostupno svima je ono što tebe određuje u plesu, a to je tvoja osobnost i plesačka karizma. To s ovim silnim ulaganjem u sebe za mene znači samo jedno – Supertalent danas, sutra neka druga svjetska pozornica!

- Iskrena hvala svima. Hvala žiriju na divnim komentarima i javnosti na podršci. Jedan je cilj, zapravo, pokazati da i mala djeca mogu jako dobro plesati i da ekipa možeš biti iako nisi istog uzrasta. Tu su klinci od 7 do 18 godina i pet punoljetnih trenera. Zato iskrena pohvala svima. Velike zahvale Gradu Kraljevici, Gradu Crikvenici, Turističkim zajednicama Kraljevica, Crikvenica i Omišalj na potpori naših članova koji dolaze iz Kraljevice ili putuju iz susjednih gradića Crikvenice, Bakra, Novog Vinodolskog, grada Rijeke i otoka Krka. I na kraju hvala Davoru Bilmanu na prilici za direktan prolaz. Nekako mislimo briljirati i u polufinalu.

Nakon što su se svima slegnuli dojmovi, o nastupu koji ih je odveo izravno u polufinale popularnog showa više su nam otkrile osnivačice, voditeljice i trenerice plesnog kluba Dance Queen Sandra Ložnik Videčak Glad i Marija Španja.

Osvojili ste zlatni gumb u Supertalentu! Kad su se emocije slegle, što kažete? 

– Veselimo se svakom uspjehu naše djece te se radujemo svim zajedničkim trenucima i uspomenama koje pritom stvaramo. Naši su plesači zbilja mali, ali iza sebe imaju samo rezultate vrijedne divljenja i veliku podršku roditelja i trenera.

Jeste li očekivali zlatni gumb?

– Nismo očekivali zlatni gumb niti smo uopće o tome razmišljali. Nastup na Supertalentu nam je bio posljednji projekt u plesnoj godini pa smo se samo htjeli dobro zabaviti i naravno pokazati svoja plesna umijeća i vještine.

Maja Šuput nakon vašeg je nastupa rekla da ste najbolji plesači do sad u Supertalentu te  biste trebali pokoriti svijet. Što vi kažete na njezine riječi?

– Uh, velike su to riječi. Hvala, Majo! Smatramo da je rad i talent naših plesača već prepoznat i nagrađen na mnogim natjecanjima. Cijenimo i potičemo rad svih plesnih klubova te poštujemo raznovrsnost plesnih stilova.

Točku ste za ovaj nastup pripremali mjesec i pol dana. Čija je bila ideja? Tko je radio koreografiju, kostime?

– Točka koju ste imali prilike vidjeti nastala je prije dvije godine, no uvježbana je u mjesec dana ili čak i manje. Ovu plesnu točku koeorografile smo mi, voditeljice kluba Sandra Ložnik Videčak Glad i Marija Španja.

Nismo očekivali zlatni gumb

U točki je sudjelovalo 47 plesača. Tko je najmlađi, a tko najstariji?

– Koreografiju koju smo otplesali u »Supertalentu« izvodi 47 plesača pa je to ujedno i jedina naša plesna točka koju izvodi toliko plesača. Iz tog razloga odlučili smo da se baš s njom predstavimo široj javnosti. Najmlađa plesačica u koreografiji ima 7 godina, a najstarija je direktorica kluba Sandra Ložnik Videčak Glad. Svi plesači osim trenera kluba su maloljetni.

Davor Bilman vam je dao zlatni gumb. Jeste li očekivali da ćete ga dobiti od njega?

– Nismo očekivali zlatni gumb, no lijepo je dobiti takvo priznanje od osobe koja je svoj život posvetila plesu.

U »Supertalentu« ste već nastupili dvaput. Možemo li se prisjetiti kad i s kojim uspjehom?

– Prvi put smo nastupili prije sedam godina, a posljednji put prije tri godine. Oba puta smo dobili pozitivne i ohrabrujuće komentare od žirija.

Što pripremate za polufinale?

– Za polufinale pripremamo nešto originalno i neviđeno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze