Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
17. siječnja 2019.
Razgovor s riječkom voditeljicom

Ana Radišić privela kraju važnu priču svog života: 'Sreća, ponos, suze i zadovoljstvo'

Diploma je u rukama konačno! Ne mogu opisati osjećaj - Ana Radišić
Diploma je u rukama konačno! Ne mogu opisati osjećaj - Ana Radišić
Autor:
Objavljeno: 21. travanj 2018. u 18:28 2018-04-21T18:28:00+02:00

Voljela bih jednog dana raditi kao pravnica. Područje intelektualnog vlasništva me zanima, educirala sam se dodatno, stažirala u Zaprafu i Hrvatskoj diskografskoj udruzi. Sigurno ću se u dogledno vrijeme vratiti tome

Riječka voditeljica Ana Radišić u četvrtak je obranila završni rad na Pravnom fakulteta zbog čega je posebno sretna i ponosna. Ovu nježnu plavušu posao je prije nekoliko godina odveo u Zagreb gdje je nakon novinarskog, uredničkog i voditeljskog posla na CMC-ju prešla na RTL gdje vodi obnovljeno izdanje emisije Exkluziv i uređuje emisiju Top.hr.

Diploma je konačno u vašim rukama?

– Diploma je u rukama konačno! Ne mogu opisati osjećaj. Sreća, ponos, suze, zadovoljstvo... što sam konačno privela kraju jako važnu priču svog života i završila, konačno. Puno je tu žrtve bilo i odricanja, time je osjećaj kraja još slađi!

Kako je prošlo? Jeste li imali tremu?

– Prošla je divno! Bilo je emotivno uz moje najbliže, obitelj, prijatelje i prijateljice koji su ‘osjetili’ i prošli sa mnom moje studiranje. Tema mog rada bila je »sloboda govora« iz Ustavnog prava pod mentorstvom prof.dr.sc Sanje Barić. S obzirom da se bavim medijima bilo je logično da se tim pitanjem bavim i kroz sam rad. Jako mi je drago što sam baš time zaokružila svoju priču na Pravnom fakultetu.
Trema? Naravno da sam je imala! Poprilično! Ali uz divnu podršku koja me čekala ispred dekanata, sjajnu komisiju, vodstvo mentorice - sjajno je prošla!

Hoćete li jednog dana raditi posao u struci?

– Voljela bih. Područje intelektualnog vlasništva me zanima, educirala sam se dodatno, stažirala u Zaprafu i Hrvatskoj diskografskoj udruzi. Sigurno ću se u dogledno vrijeme vratiti tome.

Vratimo se vašem novom angažmanu. Iza vas su prve dvije odvođene emisije, kako ste zadovoljni?

– Jako sam zadovoljna, reakcije i komentari su zaista lijepi,a mi svi u redakciji spremni biti još i bolji! Radimo punom parom i baš smo lijepi vjetar u leđa dobili za sam početak.

NEDOSTAJE MI RUTINA

Koliko su trajale pripreme za prvu emisiju?
– Posljednja dva mjeseca jako smo se puno pripremali, radili na emisiji, snimali, razgovarali, živjeli s našim temama od 0 do 24. Uz sve to prolazila sam i intenzivno vježbe s našom fonetičarkom, radila na glasu, stasu, dikciji jer je ovo drugačiji format od dosadašnjih koje sam radila.

U prvim nastavcima obnovljenog Exkluziva pratili ste 24 sata u životu Maje Šuput. Biste li sami pristali na tako nešto?

– Maja je genijalna, kao što ste vidjeli nevjerojatna i neponovljiva! S obzirom na puno povjerenje koje imam u novinarku Juliju Bačić koja je radila prilog, pristala bih, samo njoj!

Kako izgleda 24 sata u životu Ane Radišić?

– Mojih dvadeset i četiri sata nikad nisu isti. Katkad zbog toga obožavam svoj život, a katkad mi fali neka rutina. No, s obzirom da sam poprilično organizirana osoba u itekako neorganiziranom rasporedu, uvijek u njega nastojim staviti vrijeme za sebe, početak dana mi je jako važan – doručak i jutro u miru, idealno je kad trening odradim prije posla, u redakciji se bavim dogovaranjem gostiju, pripremanjem Top.hr-a, pisanjem priloga, montiranjem ili pripremama za snimanje najava emisija, na kolegiju, ma nikad nije isto! S obzirom na tempo, večeri volim provesti (kad nisam na eventima ili snimanjima) u svom miru, sama uz knjigu, glazbu ili uz najdraže i najbliže ljude. Najčešće su to kućna druženja ili odlazak na večeru.

Uređujete i emisiju Top.hr. Znači li to da hrvatsku glazbenu scenu imate u malom prstu?

– Mogu se pohvaliti da zaista imam, zadnjih pet godina isključivo sam radila glazbu i surađivala s institucijama koje se bave glazbom, diskografskim kućama. Prelazak na Top.hr mi nije bila velika promjena, dapače vrlo lako sam se 'ušaltala' i zadovoljstvo mi je raditi s mladim i vrijednim timom cura!

Što slušate u svoje slobodno vrijeme?

– S glazbom živim doslovce od jutra do mraka, prva stvar kad oči otvorim pustim si glazbu i dok ne odem spavati slušam je. Slušam sve od meditativne do pop rock glazbe, pa i klasike ovisno o raspoloženju u datom trenutku. Genijalno je što zbog 'posla' moram preslušavati jako puno domaće glazbe, odlaziti na koncerte što mi je i onako gušt, tako da ukratko... slušam sve!

FOKUS NA KRAĆE PRUGE

Strastvena ste trkačica. Iza vas je desetak polumaratona. Mislite li da je vrijeme za maraton?

–Trčanje je divna aktivnost, sport općenito-zdravlje! Što se tiče dugih pruga tu sam se zadovoljila i 'ispucala'. One zahtjevaju mirniji život i veliku predanost. Trenutno u svom rasporedu ne mogu si priuštiti toliko odricanja u smislu prehrane, intenziteta »trošenja« organizma pa sam se fokusirala na manje pruge i privatne treninge s Markom Dešom koji je sjajan trener! Efekt imam isti, puno energije, zdravlje i žilavo, mišićavo tijelo. Maraton? Jednog dana, kada smirim svoj 'raspored' sigurno.

Kada se kod vas pojavila potreba za trčanjem?

– Oduvijek sam voljela trčati, od malih nogu, otkad sam bila sportašica, trčanje je uvijek bio najdraži dio treninga ...i danas je!

Već vas neko vrijeme vidimo i u reklami za popularan hrvatski prašak za rublje. Kako je došlo do tog angažmana?

– Pa ,pozvana sam od strane proizvođača i agencije koja je bila zadužena za ideju same reklame. Zanimljivo mi je bilo to iskustvo!

VRATIT ĆU SE U RIJEKU

Kako je vidjeti svoje lice nekoliko puta dnevno na malim ekranima?

– Ne bih smjela ovo reći, ali ja sam se vidjela svega nekoliko puta. Ne stignem gledati televiziju, ali gledam na to... kao na svaki angažman koji radim.

Posao vas je iz Rijeke odveo u Zagreb. Nedostaje li vam »grad koji teče«?

– Jako! Otkad sam odselila volim ga još i više, kad god mogu 'vraćam' se Rijeci. Kad sjednem u auto i krenem na autoput srce mi je sretno poput dječjeg. Zamišljam da ću se jednog dana vratiti u svoj grad. Na svoju Kozalu i šetati Molo Longom ili ispijati kavu na Gradini baš, svaki dan!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka